Προ ημερησίας και για άδειες-διαπλοκή

ΒΟΥΛΗ:ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
ΒΟΥΛΗ:ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ EUROKINISSI

Ο Τσίπρας πέταξε το γάντι και ο Μητσοτάκης το σήκωσε: Αίτημα για προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για τη διαφθορά και τη διαπλοκή κατέθεσε ο πρωθυπουργός. Κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι επιχείρησε να αποδράσει από τη συζήτηση για τις άδειες. Τι απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ

Συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τη διαπλοκή και τις τηλεοπτικές άδειες θα διεξαχθεί στη Βουλή κατόπιν πρωτοβουλίας του Αλέξη Τσίπρα που σήκωσε το «γάντι» μετά από σχετική αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Κύριε Μητσοτάκη μην κάνετε αιτήματα γιατί καμιά φορά γίνονται αποδεκτά» είπε ο κ. Τσίπρας στον πρόεδρο της ΝΔ που είχε ζητήσει να συζητηθεί το θέμα των αδειών σε άλλη ευκαιρία. Ευθύς αμέσως, μάλιστα, κατέθεσε το αίτημα για τη συζήτηση διαμηνύοντας σε όλες τις πλευρές ότι θα ακουστούν «ονόματα» και «διευθύνσεις».

Προ ημερησίας και για άδειες-διαπλοκή

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε, μάλιστα, τον κ. Μητσοτάκη ότι δεν απάντησε για το θέμα της διαπλοκής και επέλεξε να αποδράσει από τη συζήτηση. «Ίσως οι επικοινωνιολόγοι συμβούλευσαν τον κ. Μητσοτάκη να μη λερώσει τα χέρια του και αφήνει άλλους να κάνουν τη βρώμικη δουλειά». «Δεν θα αποδράσετε από αυτή τη συζήτηση» ξεκαθάρισε.

Ο κ. Τσίπρας κατήγγειλε ταυτόχρονα ότι εδώ και ένα μήνα η χώρα βρίσκεται στο ρυθμό ενός καταιγιστικού βομβαρδισμού για τις άδειες. Τόνισε μάλιστα, ότι τις επιθέσεις εξαπολύουν τα μέσα που δεν κατάφεραν να αδειοδοτηθούν, εκείνα που πήραν άδειες και αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να πληρώσουν αλλά και τρίτα «που έχουν εδώ και καιρό έχουν αντιληφθεί ότι δεν μπορούν να παίρνουν άλλα θαλασσοδάνεια».

Ο πρόεδρος της ΝΔ μόλις έλαβε το λόγο για τη δική του δευτερολογία υπενθύμισε ότι αντίστοιχο αίτημα είχε υποβάλλει ο κ.Τσιπρας το Μάρτιο του 2016, υποστήριξε ότι σε εκείνη τη συζήτηση τότε ο πρωθυπουργός είχε υποστεί πανωλεθρία και σχολίασε ότι έκτοτε έχουν μεσολαβήσει Καλογρίτσας, τράπεζα Αττικής και offshore της Αυγής, δηλώνοντας "Με μεγάλη χαρά θα έλθουμε να συζητήσουμε".

Αλλά και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά στη δευτερολογία της απάντησε στον κ.Τσίπρα: "Το γάντι το σηκώνουμε. Ναι, ελάτε να μιλήσουμε για τη διαπλοκή. Αυτή τη φορά θα είστε κατηγορούμενος και όχι απλά απολογούμενος".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τσίπρας, Βουλή
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τσίπρας: 'Τα Θρησκευτικά δεν μπορούν να έχουν ομολογιακό χαρακτήρα'

Μητσοτάκης καλεί Τσίπρα να απαντήσει στον Ιερώνυμο

SHARE: