Προανακριτική: Εκτροπή στο κυβερνητικό αφήγημα και “καθυστερήσεις” Καλογρίτσα

Προανακριτική: Εκτροπή στο κυβερνητικό αφήγημα και “καθυστερήσεις” Καλογρίτσα
Συνεδρίαση της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τη διερεύνηση αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην Υπουργό Νικόλαο Παππά κατά την άσκηση των καθηκόντων του Eurokinissi

Δεν καταθέτει αύριο Τετάρτη ο επιχειρηματίας επικαλούμενος "πόνο και κόπωση" από το εμβόλιο για τον Covid 19. Κατατέθηκε έγγραφο που ανατρέπει τα περί "μεσολάβησης Παππά" για τα 3 εκατομμύρια που έδωσε η λιβανέζικη CCC στον Χρ.Καλογρίτσα.

Η κατάθεση ενός εγγράφου που δείχνει πως ο “δρόμος του χρήματος” για τις τηλεοπτικές άδειες του 2016 δεν καταλήγει στον Νίκο Παππά αλλά στον Χρήστο Καλογρίτσα και η “αντανακλαστική” άρνηση του επιχειρηματία να καταθέσει αύριο Τετάρτη , χαρακτήρισαν την σημερινή συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής.

Το εν λόγω έγγραφο κατατέθηκε από τον Κυριάκο Τόμπρα, εκπρόσωπο της εταιρίας CCC των αδελφών Χούρι. Της λιβανέζικης εταιρίας που σύμφωνα με το “κατηγορητήριο” έδωσε 3 εκατομμύρια στον Χρήστο Καλογριτσα, μετά από παρέμβαση του Νίκου Παππά, προκειμένου ο επιχειρηματιας να μετάσχει στην διαγωνιστική διαδικασία για μία τηλεοπτική άδεια το 2016. Πρόκειται για ένα ιδιόχειρο συμφωνητικό που υπογράφθηκε στο σπίτι τον αδελφών Χούρι στην Πολιτεία στις 6 Μαίου του 2018. Δηλαδή δύο χρόνια μετά τον διαγωνισμό για τις άδειες. Με το έγγραφο ο Χρήστος Καλογρίτσας αναγνωρίζει την οφειλή 3 εκατομμυρίων ευρώ προς την CCC. Τα χρήματα -σύμφωνα με τον Κυριάκο Τόμπρα, που υπήρξε ενδιάμεσος – αφορούσαν μία συνολική συμφωνία των δύο πλευρών προκειμένου ο Χρήστος Καλογρίτσας να αναπληρώσει το πρόβλημα ρευστότητας που είχε. Η συμφωνία προέβλεπε ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας θα αποπλήρωνε όταν θα του καταβάλλονταν χρήματα από το δημόσιο για έργα που είχε αναλάβει είτε από κατασκευαστικά συμβόλαια που θα αναλάμβανε στο εξωτερικό με την βοήθεια των αδελφών Χούρι.

Το έγγραφο αυτό εκτρέπει το βασικό αφήγημα για την σύσταση της προανακριτικής επιτροπής. Αφού δεν προκύπτει το αδίκημα της δωροληψίας υπέρ τρίτου για τον πρώην υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, μια και τα χρήματα μεταβιβάστηκαν στο πλαίσιο επιχειρηματικής συμφωνίας που τεκμηριώνεται εγγράφως.

Για τον λόγο αυτό προκαλεί εντύπωση η αιφνιδιαστική έκκληση του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα προκειμένου να μην καταθέσει αύριο Τετάρτη αλλά αργότερα στην επιτροπή. Ο επιχειρηματίας επικαλέστηκε “πόνο και κόπωση” μετά τον εμβολιασμό του κατά του Covid 19. Η επιτροπή αναμένεται να ζητήσει ιατρική βεβαίωση για την κατάστασή του.

Πάντως η εξέλιξη αυτή φαίνεται να προβληματίζει την αξιωματική αντιπολίτευση. Σχετικά με το αν πρόκειται για “διπλωματική ασθένεια” ώστε ο Χρήστος Καλογρίτσας να έχει χρόνο προετοιμασίας για την κατάθεσή του. Να σημειωθεί μάλιστα ότι από την αρχή των συνεδριάσεων της επιτροπής ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι υπάρχει πρόβλημα με την σειρά και τους χρόνους της εξέτασης των μαρτύρων, με ευθύνη της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Θυμίζουμε ότι είχε ζητηθεί πριν από όλους να καταθέσει ο Χρήστος Καλογρίτσας ο οποίος είναι και ο βασικός “μάρτυρας κατηγορίας”, όμως η πλειοψηφία που έχει η Ν.Δ στην επιτροπή αρνήθηκε το αίτημα και προηγήθηκε ο Κυριάκος Τόμπρας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα