Προανακριτική: Πολλά (και κακά) λόγια, αλλά καμία απόδειξη για εμπλοκή Παππά

Προανακριτική: Πολλά (και κακά) λόγια, αλλά καμία απόδειξη για εμπλοκή Παππά
Η Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τη διερεύνηση αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην Υπουργό Νικόλαο Παππά κατά την άσκηση των καθηκόντων του Eurokinissi

Τραγελαφικές απαντήσεις κατά την εξέταση του Κυριάκου Τόμπρα, ενδιάμεσου ανάμεσα στον Χρήστο Καλογρίτσα και την λιβανέζικη εταιρία CCC.

Ο Κυριάκος Τόμπρας αυτοπροσδιορίστηκε ως τοποτηρητής των συμφερόντων της λιβανέζικης εταιρίας CCC και των ιδιοκτητών της, αδελφών Χούρι στην Ελλάδα. Ως εκ τούτου δήλωσε πως ήταν ο μεσάζοντας ανάμεσα στην CCC και τον Χρήστο Καλογρίτσα. Επιβεβαίωσε ότι ανάμεσα στις δύο αυτές πλευρές υπήρξε ενδιαφέρον για την δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού, εκτιμώντας όμως πως η αρχική έμπνευση και βούληση ανήκε στην εταιρία CCC.

Όσον αφορά το ζητούμενο της προανακριτικής επιτροπής δηλαδή την εμπλοκή πολιτικών προσώπων σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες ο Κυριάκος Τόμπρας δεν παρείχε αποδείξεις για τη εμπλοκή του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, όπως και για άλλο πολιτικό πρόσωπο.

Πιο συγκεκριμένα, ο μάρτυρας δεν επιβεβαίωσε ότι υπήρχε αναφορά στα ονόματα του Νίκου Παππά ή του Αλέξη Τσίπρα στα μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας μεταξύ της CCC και του Χρήστου Καλογρίτσα την οποία ο ίδιος διεκπεραίωνε. Επίσης δεν ήταν παρών σε κάποια συνάντηση όπου να υπήρξε κυβερνητικό στέλεχος. Δήλωσε όμως ότι υπήρξε «αυτήκοος μάρτυρας» μέσω κινητού τηλεφώνου σε επαφή που δήλωσε πώς έγινε μεταξύ του Χρ.Καλογρίτσα, του Σ.Χούρι (ένας εκ των ιδιοκτητών της CCC) και του Νίκου Παππά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στα εντυπωσιακά στοιχεία της μαρτυρίας καταγράφεται – σύμφωνα με πληροφορίες – και η ευθεία ερώτηση που έκανε ο πρόεδρος της επιτροπής Σταύρος Κελέτσης, προς τον Κ.Τόμπρα σχετικά με τις επαφές που είχε ο Χρήστος Καλογρίτσας στην κυβέρνηση. Ειδικά μάλιστα ως προς το να προσδιορίσει τον όρο White House που περιλαμβάνεται στην δικογραφία. Η απάντηση του μάρτυρα φέρεται να ήταν: «Τα α….α του Καράμπελα, κ.πρόεδρε»…

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα