Προοδευτικό πρόγραμμα για μια νέα πλειοψηφία προτείνει από τη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας

Προοδευτικό πρόγραμμα για μια νέα πλειοψηφία προτείνει από τη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας
MotionTeam

Προσκλητήριο για διεύρυνση και μαζικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ. Σφοδρή κριτική στην Κυβέρνηση ότι με την πολιτική που ακολουθεί επιστρέφει στο μοντέλο που μας οδήγησε στην κρίση.

Το στίγμα για την αντιπολίτευση που θα ακολουθήσει απέναντι στην κυβέρνηση, αλλά και το πρόγραμμα που βρίσκεται εν διαμορφώσει αναμένεται να δώσει με την ομιλία του στη ΔΕΘ το βράδυ του Σαββάτου ο Αλέξης Τσίπρας.

Η ομιλία του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης βασίζεται σε έξι άξονες.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα αναφερθεί στην κατάσταση που παρέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 και πώς οδήγησε τη χώρα στην έξοδο από τα μνημόνια. Παράλληλα θα διαμηνύσει πως πρόθεσή του είναι να μην ακολουθήσει ως αντιπολίτευση την πεπατημένη της καταστροφολογίας, πολύ περισσότερο γιατί, παρά το θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην οικονομία, οι κίνδυνοι είναι μπροστά. Οι δυσκολίες που όπως όλα δείχνουν θα παρουσιαστούν στην Ευρώπη θα είναι πολλαπλάσιες για τη χώρα μας αν η Ελλάδα το επόμενο διάστημα δεν έχει βγει στο ξέφωτο.

Απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της Ευρώπης που ακολουθεί και η κυβέρνηση Μητσοτάκη και που οδηγούν ξανά στην κρίση χρειάζεται μία προοδευτική απάντηση, αναμένεται να τονίσει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας μάλιστα τον Πρωθυπουργό ότι με την πολιτική που υλοποιεί επαναφέρει το παραγωγικό μοντέλο που ήταν υπεύθυνο για την κρίση και τα μνημόνια. Ως βασική συνιστώσα αυτής της πολιτικής, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να αναφέρει την ταύτιση – όπως θα τονίσει – της νέας κυβέρνησης με τα μεγάλα συμφέροντα, ενώ θα καλέσει σε δημοκρατική εγρήγορση για την επίθεση που, όπως θα πει, εξαπολύει η κυβέρνηση στους θεσμούς, κάνοντας μεταξύ άλλων ειδική αναφορά στις αλλαγές στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, αλλά και στον τρόπο λειτουργίας της ΕΥΠ.

Ο Αλέξης Τσίπρας, μεταξύ άλλων, θα απευθύνει προσκλητήριο για τη διεύρυνση και μαζικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στις κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν στο μέλλον.

Η ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς για πρώτη φορά μετά τις εκλογές ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα δώσει το στίγμα του για την πολιτική που θα ακολουθήσει έναντι της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και για την εναλλακτική πρόταση που διαμορφώνει μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 7ης Ιουλίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα