Ο Γιώργος Παπανδρέου ξανά μαζί με το ΠΑΣΟΚ

ΑΘΗΝΑ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΚΙΔΗΣΟ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
ΑΘΗΝΑ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΚΙΔΗΣΟ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

"Έγινε ένα σημαντικό βήμα" είπε ο πρώην πρωθυπουργός μετά από συνάντηση 45 λεπτών στη Βουλή με τη Φώφη Γεννηματά. Με κοινή δήλωση τους ανακοίνωσαν ότι το ΚΙΔΗΣΟ θα συμμετάσχει στη Δημοκρατική Συμπαράταξη

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα συναντήθηκε ο Γ. Παπανδρέου στη Βουλή με τη Φώφη Γεννηματά στη Βουλή επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά ότι έχει ανοίξει ο δρόμος για την αυτόνομη επιστροφή του στη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

«Έγινε σήμερα ένα σημαντικό βήμα» είπε ο κ. Παπανδρέου εξερχόμενος από το γραφείο της Φώφης Γεννηματά όπου είχαν συνάντηση διάρκειας 45 λεπτών. Ο κ. Παπανδρέου εμφανίστηκε ιδιαίτερα εύθυμος και σημείωσε ότι για τα περαιτέρω θα εκδοθεί σε λίγο κοινή ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του ΚΙΔΗΣΟ, δείχνοντας ουσιαστικά την απόφαση συμπόρευσης των δύο πλευρών.

ΑΘΗΝΑ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΚΙΔΗΣΟ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
ΑΘΗΝΑ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΚΙΔΗΣΟ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Ο πρώην πρωθυπουργός δεν απέκλεισε μάλιστα το ενδεχόμενο να συμμετάσχει το Σάββατο στην συνάντηση της Φώφης Γεννηματά με πρώην βουλευτές του κόμματος στο ξενοδοχείο Caravel. «Μην σας πω όλες τις ειδήσεις από σήμερα» είπε ο πρώην πρωθυπουργός αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι πολύ πιθανό να δώσει το παρόν στην εκδήλωση.

Πράγματι στη συνέχεια ο κ.Παπανδρέου και η κ.Γεννηματά εξέδωσαν την εξής κοινή δήλωση:

"Η χώρα πρέπει επί τέλους να αποκτήσει προοπτική εξόδου από την κρίση. Χρειάζεται, γι’ αυτό, ένα καλά συγκροτημένο σχέδιο προοδευτικών αλλαγών στην παραγωγή, στο κράτος, στους θεσμούς, στο πολιτικό σύστημα.

Για να υπηρετηθεί η ανάγκη αυτή, απαιτείται να αποκτήσουν κρίσιμο πολιτικό βάρος οι προοδευτικές δυνάμεις, οι δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού, δηλαδή απαιτείται να υπερβούν τη σημερινή αρνητική κατάσταση του πολυκερματισμού τους.

Μια συμπαγής, μέσα στην πολυμορφία της, και ισχυρή Κεντροαριστερά  μπορεί να ωθήσει προς τις αναγκαίες προοδευτικές και δημοκρατικές αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα, αφενός, όπως και να ωθήσει σε συνέργειες ευρύτερες πολιτικές δυνάμεις στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας να μπει τέλος στην κρίση, αφετέρου.

Με αφετηρία τις σκέψεις αυτές για τη χώρα και τους πολίτες, εκφράζουμε την κοινή μας βούληση να συμπράξουμε και να συνεργαστούμε για την ανασύνταξη και την ενότητα της ευρείας δημοκρατικής παράταξης, για την ανασύνταξη και την ενότητα των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της οικολογίας και του πολιτικού φιλελευθερισμού.

Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών θα συμμετάσχει στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, στην προσπάθεια ενίσχυσης και ενοποίησης του χώρου, διατηρώντας τη δική του διακριτή φυσιογνωμία, διατηρώντας την πολιτική και οργανωτική του αυτοτέλεια, όπως άλλωστε και οι άλλες συμπράττουσες πολιτικές δυνάμεις.

Το Κίνημα θα συμβάλλει με τη δική του ιδιαίτερη φωνή στη διαμόρφωση μιας σύγχρονης, πειστικής και ολοκληρωμένης αφήγησης της ενωμένης προοδευτικής παράταξης για το μέλλον της χώρας και των πολιτών της.

Τα περαιτέρω διαδικαστικά και οργανωτικά βήματα της συνεργασίας θα εξειδικευθούν σύντομα, αφού προηγουμένως συζητηθούν στα πολιτικά όργανα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών."

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΠΑΣΟΚ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Φώφη Γεννηματά και Γιώργος Παπανδρέου ξανά μαζί

Το Παλιό ΠΑΣΟΚ ξεπέρασε σε likes το κανονικό και στέλνει επιστολή στη Φώφη

SHARE:

24Media Network