Προσκλητήριο Τσίπρα στους ψηφοφόρους “να πάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους”

Προσκλητήριο Τσίπρα στους ψηφοφόρους “να πάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους”
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας Eurokinissi

Την Κυριακή το βράδυ στο Φεστιβάλ της Νεολαίας η κομβική ομιλία για τον μετασχηματισμό του κόμματος. Σήμερα είναι προγραμματισμένο να συζητηθεί στην ΚΠΕ το Σχέδιο Διακήρυξης που θα οριστικοποιηθεί στο Συνέδριο. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις κορυφαίων στελεχών, ανησυχία για το ενδεχόμενο γκρίνιας. Άμεσα συγκροτείται η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Ανασυγκρότησης.

Προσκλητήριο στους πολίτες που του έδωσαν 31,5% στις εκλογές του Ιουλίου “να πάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους” και να εγγραφούν μέλη ενόψει του Συνεδρίου του, πρόκειται να απευθύνει την Κυριακή το βράδυ από το Φεστιβάλ “Σπούτνικ” της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, στο πάρκο Γουδή, ο Αλέξης Τσίπρας.

Με την ομιλία του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματός του το μεσημέρι της Παρασκευής, προέτρεψε τα στελέχη εκείνα που είναι επιφυλακτικά (ή τα, λίγα έστω, που δεν θέλουν το άνοιγμα) “να μην φοβηθούμε να ανοίξουμε, να μεγαλώσουμε, να αλλάξουμε” και ζήτησε “να εμπιστευτούμε τον κόσμο που μας εμπιστεύτηκε. Προς όσους, μάλιστα, αντιδρούν, απέστειλε σαφέστατο μήνυμα πως “ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ιδιοκτήτες, παρά μόνο τον κόσμο που τον στηρίζει”.

Στη δεύτερη ημέρα της συνεδρίασης της ΚΠΕ θα συζητηθεί και θα τεθεί προς έγκριση η Διακήρυξη για το νέο-ουσιαστικά- φορέα, που αποτελεί και το προσκλητήριο για τα νέα μέλη. Ενδιαφέρον έχει, όμως, και πώς θα τοποθετηθούν τη δεύτερη ημέρα της συνεδρίασης τα κορυφαία στελέχη και τα στελέχη που διαφωνούν με το εγχείρημα (έστω και αν δεν το λένε ευθέως, αλλά απλώς θέτουν διάφορα προσκόμματα), με την Κουμουνδούρου να ανησυχεί για δημιουργία κλίματος εσωστρέφειας.

Άμεσα, πάντως, -και εφόσον ο Αλέξης Τσίπρας συναντηθεί με την Προοδευτική Συμμαχία- αναμένεται να συγκροτηθεί η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Ανασυγκρότησης (ΚΟΕΑ), στην οποία θα συμμετέχουν τα μέλη της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ, οι βουλευτές που πρωτοεξελέγησαν και δεν είναι μέλη της, η αντίστοιχη Πολιτική Επιτροπή της Προοδευτικής Συμμαχίας και νέα πρόσωπα που θα αναζητηθούν, προκειμένου να αποσταλεί μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την εκλογική ήττα της 7ης Ιουλίου, αποκτά και πάλι δυναμική.

Η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Ανασυγκρότησης (ΚΟΕΑ), μάλιστα, θα ορίσει και Οργανωτικό Γραφείο που θα “τρέξει” την ανασυγκρότηση, ενώ θα εκλέξει και Πολιτική Γραμματεία.

Από τις αρχές Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν το τρίμηνο (ή τετράμηνο) της εξόρμησης σε όλη τη χώρα για εγγραφή νέων μελών, με τον Αλέξη Τσίπρα να δίνει τον τόνο σε όσο το δυνατόν περισσότερες μεγάλες πόλεις του επιτρέψει το πρόγραμμά του.

Ο Γιώργος Σταθάκης ανέλαβε και επίσημα την ευθύνη της διαμόρφωσης του Προγράμματος του νέου φορέα, ενώ ο Αλ. Τσίπρας ανακοίνωσε την πραγματοποίηση διεθνούς Συνεδρίου στην Αθήνα που θα αποτιμήσει την εμπειρία της “πρώτης αριστερής διακυβέρνησης της χώρας” -όπως χαρακτηριστικά είπε- παραπέμποντας το θέμα της αυτοκριτικής (που διχάζει τον ΣΥΡΙΖΑ και αποτελεί πεδίο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών για πολλά του στελέχη) στο διεθνές αυτό Συνέδριο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα