Πρωτούλης: H μεγαλοεργοδοσία μπορεί να βαφτίσει ως εθνική γιορτή την 15η Γενάρη

Πρωτούλης: H μεγαλοεργοδοσία μπορεί να βαφτίσει ως εθνική γιορτή την 15η Γενάρη
Παρουσίαση της έκδοσης με τίτλο "Επιτεύγματα και κατακτήσεις της εργατικής τάξης στο σοσιαλισμό" σήμερα Τετάρτη στο δημοτικό θέατρο του Αιγάλεω "Αλέξης Μινωτής" (EUROKINISSI / ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Το μέλος της Επιτροπής του ΚΚΕ, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 , είπε πως κυβέρνηση και ΝΔ θα ψηφίσουν από κοινού ένα έκτρωμα για την απεργιακή απαγόρευση

Το μέλος της Επιτροπής του ΚΚΕ, Γιάννης Πρωτούλης, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ανέφερε πως η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ χέρι χέρι με τη Νέα Δημοκρατία θα έρθουν να ψηφίσουν ένα έκτρωμα για την απεργιακή απαγόρευση. Πρόσθεσε ότι οι εργαζόμενοι σήμερα δουλεύουν 10ωρα και 11ωρα, κάτω από τον εργοδοτικό τρόμο, γι’ αυτό πρέπει να γίνει μαζική κινητοποίηση και αυτά τα μέτρα που ψηφίζονται να βρουν τη λαϊκή κατακραυγή.

“Η ΝΔ νιώθει ότι της έχουν πάρει το ψωμί από τα χέρια και έχει μια ειλικρίνεια σ’ αυτό που κάνει. Μιλάμε για ένα διαγωνισμό μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ποιος είναι ο μεγαλύτερος εκτελεστής του εργατικού δικαιώματος” ανέφερε ο κ. Πρωτούλης στη συνέχεια, αναφερόμενος στη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι στην Πορτογαλία τα πράγματα δεν είναι όπως παρουσιάζονται, καθώς τα προηγούμενα χρόνια 1,000,000 περίπου εργαζόμενοι καλύπτονταν από συλλογικές συμβάσεις, ενώ τώρα κοντά στις 200,000, με τον κατώτερο μισθό να είναι στα 550 ευρώ.

Σημείωσε, επιπροσθέτως, ότι το ΚΚΕ προτείνει, και το οποίο το έχει καταθέσει σε πρόταση νόμου στη Βουλή, να επαναφερθεί το δικαίωμα της υπογραφής εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης, με νόμο να επανέλθουν τα 751 ευρώ, να επανέλθουν οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις και όλα αυτά που καταργήθηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Όσον αφορά το αν η κυβέρνηση θα μπορέσει να επαναφέρει τον κατώτερο μισθό στα επίπεδα που είχε υποσχεθεί προεκλογικά, είπε πως “στο τρίτο μνημόνιο ρητώς και κατηγορηματικώς έχει υπογραφεί ότι δεν υπάρχει επαναφορά του προηγούμενου καθεστώτος και μέχρι τη λήξη του προγράμματος το 2060 δεν υπάρχει καμία περίπτωση να επανέλθουν οι μισθοί και τα δικαιώματα που υπήρχαν και καταργήθηκαν”.

Τέλος, υπογράμμισε ότι “τη 15 του Γενάρη, η μεγαλοεργοδοσία μπορεί να τη βαφτίσει ως εθνική γιορτή. Την εξυπηρέτηση αυτή της κυβέρνησης ούτε στο πιο τρελό τους όνειρο δεν την είχαν δει. Κόβουν από τους συνταξιούχους και δίνουν λίγα σε όσους βρίσκονται λίγο πάνω από την εξαθλίωση”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα