Ψήφισμα - καταδίκη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για τη σφαγή στη Γάζα

Παλαιστίνια κρατά το παιδί της που υποφέρει από εισπνοή δακρυγόνων μετά την επίθεση του Ισραηλινού στρατού κατά διαδηλωτών στη λωρίδα της Γάζας, που διαμαρτύρονταν για τη μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ
Παλαιστίνια κρατά το παιδί της που υποφέρει από εισπνοή δακρυγόνων μετά την επίθεση του Ισραηλινού στρατού κατά διαδηλωτών στη λωρίδα της Γάζας, που διαμαρτύρονταν για τη μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ AP

Σε διαφορετικό μήκος κύματος από το ΥΠΕΞ, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζουν την επίθεση του ισραηλινού στρατού και εκφράζουν φρίκη και αποτροπιασμό για το θάνατο αμάχων ακόμη και παιδιών.

Ψήφισμα με το οποίο καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση του ισραηλινού στρατού στη Γάζα ανέγνωσε στη Βουλή το Προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο τραγικός απολογισμός από την επίθεση  του στρατού του ισραηλινού κράτους κατά διαδηλωτών στη Λωρίδα της Γάζας, περιλαμβάνει την απώλεια δεκάδων ανθρώπινων ζωών, μεταξύ των οποίων και παιδιών, καθώς και σοβαρούς τραυματισμούς διαδηλωτών» τονίζει στο ψήφισμά της η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. «H διεθνής κοινότητα,  είδε με φρίκη και αποτροπιασμό τη χτεσινή ημέρα, που έχει γραφτεί ήδη με μελανά χρώματα στην παγκόσμια ιστορία  και θα επιδεινώσει  την σταθερότητα στην περιοχή» προσθέτουν οι βουλευτές.

ADVERTISING

Σημειώνουν, πάντως, ότι «χρειάζονται πρωτοβουλίες από την πλευρά του ΟΗΕ και της ΕΕ και επικράτηση της δικαιοσύνης και της ειρήνης». «Στηρίζουμε την επίλυση του παλαιστινιακού ζητήματος και τη δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ, όπου θα συνυπάρχει ειρηνικά με το κράτος του Ισραήλ» καταλήγουν οι βουλευτές.

Το ψήφισμα ανέγνωσε από το βήμα της Βουλής η κοινοβουλευτικής εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Βάκη. Μάλιστα, η κυρία Βάκη κάλεσε τη Βουλή να υιοθετήσει στο σύνολό της το ψήφισμα καταδίκης του αιματοκυλίσματος στην Παλαιστίνη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Παλαιστίνη, Ισραήλ, Πρεσβεία ΗΠΑ, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βουλή: Κριτική Καββαδία σε Κοτζιά για ίσες αποστάσεις στο αιματοκύλισμα της Παλαιστίνης

ΥΠΕΞ για Λωρίδα της Γάζας: Επιβάλλεται αυτοσυγκράτηση

SHARE:

24Media Network