Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για το άσυλο

Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για το άσυλο
Συζήτηση στην ολομέλεια της βουλής του Ν/Σ του Υπ.Προστασίας του πολίτη "Περί διεθνούς προστασίας και άλλες διατάξεις", Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019 Eurokinissi

Με ευρεία πλειοψηφία (ΝΔ και ΚΙΝΑΛ) ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για το άσυλο. Καταψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ 25.

Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για το άσυλο.

Ειδικότερα, με ευρεία πλειοψηφία (ΝΔ και ΚΙΝΑΛ) ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για το άσυλο, υπό τον τίτλο «Περί Διεθνούς Προστασίας και άλλες διατάξεις». Καταψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ 25. Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε μετά από πολύωρη συζήτηση, στην οποία τοποθετήθηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί και 85 βουλευτές από όλα τα κόμματα.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με ηλεκτρονική ψηφοφορία από τους παρευρισκόμενους βουλευτές.

Κατά την συζήτηση ξεχώρισε η κόντρα του πρωθυπουργού με τον Αλέξη Τσίπρα για τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για τις περιπολίες στο Αιγαίο.

Ειδικότερα ο Αλέξης αναφέρθηκε σε δηλώσεις του Στέλιου Πέτσα και στην φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων λέγοντας ότι «αυτά που λέτε είναι άτοπα δεν μπορούν να εφαρμοστούν. Πώς θα φυλάξετε τα θαλάσσια σύνορα; Εγώ μίλησα για 430.000 διασώσεις που έκανε το ελληνικό λιμενικό και είναι τιμή μας…Ο κ. Πέτσας δήλωσε ότι περισσότερες περιπολίες σημαίνουν περισσότερα τραγικά συμβάντα. Γιατί όμως να μη σημαίνουν περισσότερες διασώσεις;».

Ο πρωθυπουργός τον κάλεσε να καταθέσει στα πρακτικά της βουλής τις δηλώσεις Πέτσα κάτι που έπραξε στην συνέχεια ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα