Ραγκούσης: Αν πάμε σε εκλογές, ο Κασσελάκης θα πάρει τις μισές ψήφους

Διαβάζεται σε 3'
Γιάννης Ραγκούσης
Γιάννης Ραγκούσης EUROKINISSI

Ο Γιάννης Ραγκούσης αμφισβήτησε ευθέως τον Στέφανο Κασσελάκη και υποστήριξε πως αν είχε δείξει τον πολιτικό του εαυτό, δεν θα είχε εκλεγεί στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρή κριτική κατά του Στέφανου Κασσελάκη άσκησε ο Γιάννης Ραγκούσης, όντας ένας από τους 87 υπογράφοντες την επιστολή προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

“Αυτή τη στιγμή τίθεται ζήτημα επιλογών της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Ραγκούσης αναφερόμενος στον Στέφανο Κασσελάκη, μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Παρασκευής (28/06).

“Θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως κίνηση αμφισβήτησης του Στέφανου Κασσελάκη η κοινή επιστολή που έστειλαν 87 στελέχη και βουλευτές του κόμματος” ανέφερε ο κ. Ραγκούσης, ενώ όπως υπογράμμισε “δεν θα είχε εκλεγεί αν είχε δείξει τα πραγματικά πιστεύω του πριν από τις εκλογές για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ” και πρόσθεσε πως “όσοι τον ψήφισαν, δεν είχαν την πλήρη εικόνα του”.

“Αν ανοίξει ζήτημα ηγεσίας, θα εξετάσουμε όλα τα δεδομένα… Αν πάμε σε εκλογές, θα λάβει τις μισές ψήφους από όσες είχε πάρει”, είπε και συνέχισε, δηλώνοντας: “Αν συνεχίσει, θα μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα υπαλλήλων και δουλικών”.

“Είχε πει για την Ζωή Κωνσταντοπούλου, είχε πει για το ΝΑΤΟ, είχε ανοίξει τα σπίτια του στους τηλεοπτικούς σταθμούς πριν τις εσωκομματικές εκλογές; Αυτή ήταν η βασική προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ που μας έφερε πολύ χαμηλά ποσοστά” πρόσθεσε.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ραγκούσης σχολίασε την ανάρτηση του αδελφού του Στέφανου Κασσελάκη, Στέλιου για τους 87 και το «μαύρο χρήμα», τονίζοντας πως «αν δεν κατέβει θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη».

Επιπλέον, ο κ. Ραγκούσης υπογράμμισε πως για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, όσον αφορά τα χαμηλά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, «κύρια ευθύνη φέρει ο Στέφανος Κασσελάκης».

Ο κ. Ραγκούσης τόνισε ακόμη πως “η προσφυγή στη βάση σημαίνει δημοψήφισμα, όμως ο πρόεδρος του κόμματος δεν το επιθυμεί για αυτό και δεν έχει δώσει σημασία στο αίτημά μας”, λέγοντας πως “καμία από τις κινήσεις των μελών και των βουλευτών δεν είναι πρόωρη, όλα γίνονται μετά τις πρωτοβουλίες και τις επιλογές του κ. Κασσελάκη”

Το “μήνυμα” της επιστολής

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη (27/06) σε επιστολή τους προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ οι 87 υπογράφοντες, μεταξύ των οποίων και ο κ. Ραγκούσης, ζητούν προσφυγή στα όργανα και στη βάση του κόμματος ασκώντας κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη.

Στο κείμενο της επιστολής αναφέρεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ “έχασε δυνάμεις” στις πρόσφατες ευρωεκλογές και ότι έχει την υποχρέωση να ανταποκριθεί στη συγκρότηση “μίας μεγάλης προοδευτικής συμμαχίας” για τη διακυβέρνηση της χώρας.

Οι ισχυρισμοί του Στέφανου Κασσελάκη περί μαύρου χρήματος, κατά τους υπογράφοντες, “τραυματίζει το χώρο μας το να ανοίγει ξαφνικά, δημόσια και με υπαινιγμούς, μια συζήτηση περί ηθικής και διαφάνειας στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, που δεν έχει κανένα έρεισμα”, ενώ ασκείται κριτική για το γεγονός ότι το κλείσιμο της Αυγής αποφασίστηκε χωρίς να συζητηθεί σε κάποιο συλλογικό όργανο.

Οι υπογράφοντες πληροφορούν ότι “όλα αυτά τα κρίσιμα ζητήματα θα τα θέσουμε στις συνεδριάσεις της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, όργανα που ουσιαστικά παρέμειναν αδρανοποιημένα για όλο το προηγούμενο διάστημα”.

Υπογράφουν, μεταξύ άλλων, ο πρώην γραμματέας και υπουργός Γιώργος Βασιλειάδης, η πρώην Υπουργός και νυν βουλεύτρια Ολγα Γεροβασίλη, ο επίσης βουλευτής Χρήστος Γιαννούλης, ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Διονύσης Καλαματιανός, η Κατερίνα Νοτοπούλου, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Χρήστος Σπίρτζης, ο Γιώργος Τσίπρας και η Ζανέτ Τσίπρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα