Ραγκούσης: Δεν επιδιώκω καμία ρεβάνς

Ραγκούσης: Δεν επιδιώκω καμία ρεβάνς
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ (3η ΜΕΡΑ) ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΧΑΡΗΣ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ ΦΩΤΟ (EUROKINISSI/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ Eurokinissi

"Θέλω να παλέψω για τις ίδιες προτάσεις για μεγάλη κεντροαριστερά, για την παράταξη που στήριξα και στην "Ώρα Αποφάσεων", τόνισε ο Γιάννης Ραγκούσης, μιλώντας στο συνέδριο της ΔΗ.ΣΥ

Ο Γιάννης Ραγκούσης, μιλώντας πριν από λίγο στο συνέδριο της ΔΗ.ΣΥ, ανέφερε ότι αποφάσισε να ανταποκριθεί και να πάει στο συνέδριο και να μιλήσει, αφού άκουσε την εναρκτήρια ομιλία της Φώφης Γεννηματά και τις πολύ σημαντικές προτάσεις που ανακοίνωσε για τη συγκρότηση του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα.

«Ζητώ καθαρά, χωρίς διαπραγματεύσεις, να μοιραστώ το βάρος για τη συγκρότηση μιας μεγάλης κεντροαριστεράς. Δεν θα ήμουν εδώ, αν δεν κάνατε ένα μεγάλο βήμα. Δεν επιδιώκω καμία ρεβάνς, αλλά να παλέψω για τις ίδιες προτάσεις για μεγάλη κεντροαριστερά, για την παράταξη που στήριξα και στην “Ώρα Αποφάσεων”», τόνισε.

Ο κ. Ραγκούσης, αναφερόμενος στην κρίση που διέρχεται η χώρα, μίλησε για παρατατεταμένο εθνικό αδιέξοδο. «Το 2009 κατέρρευσε ένα ολόκληρο πολιτικό και οικονομικό μοντέλο δεκαετιών, με το οποίο ζούσαν οι Έλληνες. Κατέρρευσε ο κρατικοδίαιτος καπιταλισμός, βυθίζοντας τη χώρα», είπε.

Ανέδειξε ως κύρια αιτία το γεγονός ότι δεν υπήρξαν σταθερές δημόσιες πολιτικές τα τελευταία 35 χρόνια κι απέδωσε την ευθύνη γι’αυτό στα κόμματα και τις ηγεσίες τους, αλλά και σε βαθύτερους μηχανισμούς της κοινωνίας.

Ο κ. Ραγκούσης υπογράμμισε πως για να βγει η χώρα από την κρίση πρέπει να ηττηθεί ο δικομματισμός ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ και, κυρίως, να επιτευχθεί η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό μπορεί να γίνει από νέο ενιαίο πολιτικό προοδευτικό φορέα.

Ασκώντας έντονη κριτική στη ΝΔ επισήμανε ότι «απαιτείται να αφαιρεθεί το μεταρρυθμιστικό μακιγιάζ της οπισθοδρομικής ΝΔ. Απαιτείται να μπει ένα τέλος στην ιδιοτελή ωραιοποίηση του Κ.Μητσοτάκη. Το μέλλον μας δεν μπορεί να είναι ο Μάκης Βορίδης και ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης. Τα πρωτοπαλίκαρα του Κυριάκου Μητσοτάκη».

«Η επιμονή στη λογική ενός μικρού και αξιόλογου κόμματος με μοντέρνα ρητορική, εκ των πραγμάτων μόνον ως συμπλήρωμα της οπισθοδρομικής δεξιάς μπορεί να εξελιχθεί. Μιά δεξιά που θα το κάνει κατ’ εικόνα και κατ’ ομοίωση της μέσα σε 6 μήνες», τόνισε ο Γιάννης Ραγκούσης.

Και κατέληξε: «η εισήγησή μου στους ανθρώπους, τα μέλη και τους φίλους της “Ώρας Αποφάσεων” θα είναι θετική για τη συμμετοχή στις διαδικασίες ίδρυσης της νέας προοδευτικής παράταξης. Θα είναι θετική η εισήγησή μου να δώσουμε τη μάχη των απόψεων, μέσα από τη δημιουργία της νέας παράταξης. Όσο για τα άλλα αξιόλογα ιδρυτικά μέλη της “Ώρας”, τον Γιάννη, την ‘Αννα και τον Γιώργο, θα πω ότι προσωπικά δεν με αποπροσανατολίζει, που προς το παρόν διαφωνήσαμε, ούτε πρόκειται να σταθώ στην ιδιότυπη “διαγραφή” μου με μνησικακία. Προσωπικά, θα επιμείνω να υπηρετώ το κεντρικό μήνυμα της ενότητας που συνειδητά ήθελα να εκπέμψω με την απόφασή μου να δημιουργήσω μαζί τους την “Ώρα”, παρά τις γνωστές διαφορετικές μας πορείες, αλλά και σημερινές αποκλίνουσες απόψεις. Αυτό το ίδιο μήνυμα ενότητας, άλλωστε, ήρθα και σήμερα εδώ για να υπηρετήσω».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα