Ραγκούσης για ψήφο αποδήμων: Η πρόταση Μητσοτάκη έχει στόχο να μην κυβερνήσει ποτέ ξανά η Προοδευτική Παράταξη

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης
Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης EUROKINISSI

Όποιο κόμμα ή βουλευτής συμφωνήσουν με τον κ. Μητσοτάκη συνδράμουν στο σχέδιο Βορίδη για λήψη όλων των "κατάλληλων θεσμικών μέτρων" προκειμένου να μην ξανακυβενήσει η Προοδευτική Πάράταξη, δηλώνει ο ειδικός εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στην Αναθεώρηση του Συντάγματος.

Ιδιαίτερα σκληρή είναι η αντίδραση του Γιάννη Ραγκούση στις διαφαινόμενες κυβερνητικές προτάσεις για την ψήφο των 'Ελλήνων του εξωτερικού

"Είναι προφανές ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μία οργανωμένη προσπάθεια, προκατασκευασμένη στα παρασκήνια όπου συντονίζεται η συνεξαρτώμενη οικονομική και πολιτική ολιγαρχία. Στόχος της προσπάθειας αυτής-όπως είχε κατά λάθος αποκαλύψει ο κ.Βορίδης-είναι να ληφθούν όλα τα «κατάλληλα θεσμικά μέτρα» προκειμένου να μην κυβερνήσει ξανά η προοδευτική παράταξη" αναφέρει με ανάρτησή του στο facebook, ο βουλευτής και ειδικός αγορητής του ΣΥΡΙΖΑ για την Αναθεώρηση του Συντάγματος και προσθέτει με νόημα, αναφερόμενος σε παλαιότερες δηλώσεις του Μάκη Βορίδη στο news 24/7:

"Για αυτό και όσα κόμματα ή βουλευτές τελικά συμφωνήσουν με τον κ.Μητσοτάκη, ουσιαστικά συνδράμουν στην υλοποίηση του σχεδίου Βορίδη". " Με την πρόταση του κ.Μητσοτάκη ουσιαστικά επιχειρούν να περιορίσουν την αξία, τη βαρύτητα της ψήφου των Ελληνίδων και των Ελλήνων που είναι μόνιμοι κάτοικοι της χώρας .Αυτός είναι ο ανομολόγητος σκοπός τους και αυτόν κρύβουν πίσω από τη συγκεκριμένη πρόταση που προωθούν για την εξ αποστάσεως ψήφο των εκλογέων εξωτερικού σε συνδυασμό με την επαναφορά του μπόνους των 50 κοινοβουλευτικών εδρών στο κόμμα που θα επικρατεί έστω και με μία ψήφο διαφορά",επισημαίνει ο Γιάννης Ραγκούσης και καταλήγει: "Πρόκειται για μία πρόταση που περιφέρεται στου διαδρόμους του Κοινοβουλίου εδώ και 45 χρόνια και την οποία κανένα κόμμα της προοδευτικής παράταξης δεν την είχε μέχρι σήμερα αποδεχτεί, θέλοντας να αποφύγει έναν νέο εθνικό διχασμό, μία βόμβα στα θεμέλια της δημοκρατικής ομαλότητας". 

Η ανάρτηση του Γιάννη Ραγκούση έχει ως εξής: "Ως ειδικός εισηγητής στην Αναθεώρηση του Συντάγματος για τον εκλογικό νόμο και την ψήφο των εκλογέων εκτός επικράτειας που θα συζητηθούν στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή την προσεχή Πέμπτη, θα ήθελα να υπογραμμίσω τα ακόλουθα: όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ.Α.Τσίπρας, τόσο με την πρόταση νόμου όσο και με την αντίστοιχη πρόταση Αναθεώρησης του Συντάγματος που έχουμε καταθέσει, αυτό που επιτυγχάνεται είναι η για πρώτη φορά απόδοση του δικαιώματος της εξ αποστάσεως ψήφου στους εκλογείς εκτός επικράτειας, χωρίς να τους εντάσσουμε σε μικροκομματικά παιχνίδια με στόχο την αλλοίωση των εκάστοτε πολιτικών συσχετισμών. 

Καμία άλλη από τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί στη δημόσια συζήτηση-ακόμη κι αυτές που κινούνται σε θετική κατεύθυνση όπως του ΚΚΕ-δεν έχει συνοδευτεί από την απαραίτητη πρόταση Συνταγματικής Αναθεώρησης. Ωστόσο την ίδια στιγμή, είναι προφανές ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μία οργανωμένη προσπάθεια, προκατασκευασμένη στα παρασκήνια όπου συντονίζεται η συνεξαρτώμενη οικονομική και πολιτική ολιγαρχία. Στόχος της προσπάθειας αυτής-όπως είχε κατά λάθος αποκαλύψει ο κ.Βορίδης-είναι να ληφθούν όλα τα «κατάλληλα θεσμικά μέτρα» προκειμένου να μην κυβερνήσει ξανά η προοδευτική παράταξη. Για αυτό και όσα κόμματα ή βουλευτές τελικά συμφωνήσουν με τον κ.Μητσοτάκη, ουσιαστικά συνδράμουν στην υλοποίηση του σχεδίου Βορίδη. Με την πρόταση του κ.Μητσοτάκη ουσιαστικά επιχειρούν να περιορίσουν την αξία, τη βαρύτητα της ψήφου των Ελληνίδων και των Ελλήνων που είναι μόνιμοι κάτοικοι της χώρας. 

Αυτός είναι ο ανομολόγητος σκοπός τους και αυτόν κρύβουν πίσω από τη συγκεκριμένη πρόταση που προωθούν για την εξ αποστάσεως ψήφο των εκλογέων εξωτερικού σε συνδυασμό με την επαναφορά του μπόνους των 50 κοινοβουλευτικών εδρών στο κόμμα που θα επικρατεί έστω και με μία ψήφο διαφορά. Πρόκειται για μία πρόταση που περιφέρεται στου διαδρόμους του Κοινοβουλίου εδώ και 45 χρόνια και την οποία κανένα κόμμα της προοδευτικής παράταξης δεν την είχε μέχρι σήμερα αποδεχτεί, θέλοντας να αποφύγει έναν νέο εθνικό διχασμό, μία βόμβα στα θεμέλια της δημοκρατικής ομαλότητας>>.     

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Ψήφος αποδήμων
SHARE: