Ρουπακιώτης: "Το Μαξίμου είπε stop στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του 2013, μετά δολοφονήθηκε ο Φύσσας"

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Ο Αντώνης Ρουπακιώτης αποκάλυψε ότι το Μέγαρο Μαξίμου (επί κυβέρνησης Σαμαρά) άναψε κόκκινο στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο τον Μάιο του 2013.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση Σαμαρά Αντώνης Ρουπακιώτης αποκάλυψε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Open, ότι το Μέγαρο Μαξίμου "ανάψε κόκκινο" τον Μάιο του 2013 στην κατάθεση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου που είχε ως στόχο να σταματήσει την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.

Αναλυτικά, είπε στο Open: "Πέσαμε με τα μούτρα με τους επιστημονικούς συνεργάτες του υπουργείου να ετοιμάσουμε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Και πράγματι, μέχρι το Μάιο του 2013 το είχαμε έτοιμο, ένα πλήρες νομοσχέδιο. Εν τω μεταξύ η Χρυσή Αυγή αλώνιζε.

Και ενώ ήμασταν ένα βήμα πριν τυλίξουμ τη ΧΑ, από το Μαξίμου μας είπαν stop. Δεν περνάει από το αντιρατσισικό νομοσχέδιο.

Ανέλαβαν, τότε, το νομοσχέδιο ο γενικός γραμματέας της Κυβέρνησης Μπαλτάκος και ο υπουργός παρά τω Πρωθυπουργό Σταμάτης. Τελικά, ψηφίστηκε το 2014, ενώ είχε δολοφονηθεί ο Φύσσας. Την 1/1/2014 θα αναλάμβανε την προεδρία της ΕΕ η Ελλάδα... Πώς θα πήγαινε χωρίς αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και με Χρυσή Αυγή;"

ΣΥΡΙΖΑ: Σοκαριστικές καταγγελίες του κ. Ρουπακιώτη

Για τις δηλώσεις Ρουπακιώτη εξέδωσε σχετική ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή έχει ως εξής: "Όση λάσπη και να ρίξουν η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορούν να ξεγράψουν απότη μνήμη των πολιτών ποιοι είναι αυτοί που με τις πολιτικές τους έθρεψαν, γιγάντωσαν και ξέπλυναν τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Ποιοι διοργάνωναν μαζί τους τα συλλαλητήρια για τη δήθεν «προδοσία» της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ποιοι έλεγαν μεσούσης της δίκης πως «η ΧΑ είναι σαν να μην υπάρχει». Ποιοι ζητούσαν «μία σοβαρότερη Χρυσή Αυγή για συνεργασία με τη ΝΔ» και ποιοι χαρακτήριζαν «ράκος» τον δολοφόνο Ρουπακιά επειδή βρισκόταν στο εδώλιο της Δικαιοσύνης.

Τώρα που οι εγκληματίες νεοναζί οδηγούνται στο φυσικό τους περιβάλλον, στη φυλακή, περιμένουμε από τη ΝΔ να απαντήσει στα όσα σοκαριστικά κατήγγειλε ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης του κ. Σαμαρά, που αποκάλυψε πως «ενώ ήμασταν έτοιμοι να τυλίξουμε τη Χρυσή Αυγή, το Μέγαρο Μαξίμου έβαλε stop».

Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ δεν μπορούν να κρύψουν τις ευθύνες τους πίσω από τον όψιμο αντιφασισμό τους".

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χρυσή Αυγή, Σαμαράς
SHARE: