Σ. Θεοδωράκης: 'Έλλειψη κατάλληλης προετοιμασίας για την υποδοχή των μεταναστών'

Στιγμιότυπο από την αίθουσα της Ολομέλειας για την έναρξη της προ ημερησίας διατάξεως στη Βουλή για τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Στιγμιότυπο από την αίθουσα της Ολομέλειας για την έναρξη της προ ημερησίας διατάξεως στη Βουλή για τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Ερώτηση για την αντιμετώπιση των παράτυπων μεταναστών στα νησιά, απηύθυνε ο κ.Θεοδωράκης προς τον πρωθυπουργό, κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση για λάθος διαχείριση επί του θέματος

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών στα νησιά κατέθεσε ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης κατηγορώντας την κυβέρνηση για έλλειψη σχεδιασμού.

Ο κ. Θεοδωράκης κάνει λόγο για «δραματική αύξηση παράτυπων μεταναστών στα νησιά από τις αρχές του 2015, που προσεγγίζει το 500%» και τονίζει ότι «η έλλειψη κατάλληλης προετοιμασίας για την υποδοχή και τη φιλοξενία τους, δημιουργεί ανθρωπιστικό ζήτημα ενώ παράλληλα πλήττει τον τουρισμό που αποτελεί και το οικονομικό οξυγόνο για τη χώρα.

Όπως υποστηρίζει ο επικεφαλής του Ποταμιού, η κυβέρνηση, αντί να ενδυναμώνει, υπονομεύει τη λειτουργία δημόσιων υπηρεσιών που διαχειρίζονται τις μεταναστευτικές ροές, όπως την Υπηρεσία Ασύλου και την Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής, και ζητά να ενημερωθεί πως θα εξασφαλίσει επιπλέον υποστήριξη από την ΕΕ, ώστε να ενισχυθεί η FRONTEX και να χτυπηθούν τα παράνομα κυκλώματα των διακινητών στα τουρκικά παράλια.

Πηγή ΑΠΕ

SHARE:

24Media Network