Σαχινίδης: Η επιστολή Σεντένο επιβεβαιώνει την αυξημένη εποπτεία

Ο Φίλιππος Σαχινίδης
Ο Φίλιππος Σαχινίδης EUROKINISSI

Ο κ. Σαχινίδης θεωρεί μάταιη τη προσπάθεια της κυβέρνησης να κτίσει το νέο της πολιτικό αφήγημα με την "καθαρή έξοδο" στις αγορές

«Η επιστολή του επικεφαλής του Eurogroup Μ. Σεντένο επιβεβαιώνει το "η Ευρώπη το έχει τούμπανο και οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κρυφό καμάρι". Το Μνημόνιο ονομάζεται πια "εργαλείο", δηλαδή αυξημένη εποπτεία, επιτήρηση και μέτρα που επιβάλλονται στις ελληνικές κυβερνήσεις» επισημαίνει σε δήλωσή του ο νέος γραμματέας του τομέα Οικονομικών του Κινήματος Αλλαγής, Φίλιππος Σαχινίδης.

Ο κ. Σαχινίδης θεωρεί μάταιη τη προσπάθεια της κυβέρνησης να κτίσει το νέο της πολιτικό αφήγημα με την «καθαρή έξοδο» στις αγορές. Σημειώνει πως είναι παραπλανητικό το δίλημμα «καθαρή έξοδος» ή «προληπτική πιστωτική γραμμή» που προωθεί η κυβέρνηση, «όταν με την υπογραφή της και χωρίς να υπάρχει τυπικά κάποιο νέο μνημόνιο, δεσμεύει τη χώρα με δημοσιονομικά μέτρα ύψους 2% του ΑΕΠ για τα έτη 2019 και 2020. Όταν με την υπογραφή της δεσμεύει τη χώρα με υψηλούς στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα, τουλάχιστον μέχρι το 2022 δηλαδή για τέσσερα χρόνια μετά την τυπική λήξη του γ΄ μνημονίου».

ADVERTISING

Ο κ. Σαχινίδης υπογραμμίζει ότι τα ερωτήματα, στα οποία πρέπει να απαντήσει σήμερα η κυβέρνηση, είναι: «Έχουν γίνει οι αναγκαίες αλλαγές στην Ελλάδα, έχει προετοιμαστεί επαρκώς η οικονομία, έχει μετασχηματιστεί το παραγωγικό πρότυπο, ώστε να μπούμε σε πορεία βιώσιμης ανάπτυξης; Σε περίπτωση μιας νέας διεθνούς κρίσης, θα είμαστε προστατευμένοι, ώστε να μην πληρώσουμε εκ νέου υψηλό οικονομικό και κοινωνικό κόστος;

Σε αυτά τα ερωτήματα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει αποτύχει να δώσει τις σωστές απαντήσεις, παρατείνοντας με τις ιδεοληπτικές επιλογές της την κρίση και τις συνέπειές της για τους πολίτες».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κίνημα Αλλαγής
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κρίσιμη η επόμενη εβδομάδα για την τέταρτη αξιολόγηση

Αξιολόγηση με τη διαδικασία του... κατεπείγοντος

SHARE:

24Media Network