Σακελλαρίδης : Στόχος της κυβέρνησης μία συμφωνία μέχρι τέλος Μαΐου ή μέσα στον Ιούνιο

Σακελλαρίδης : Στόχος της κυβέρνησης μία συμφωνία μέχρι τέλος Μαΐου ή μέσα στον Ιούνιο

Τι δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην πρώτη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, για την πορεία των διαπραγματεύσεων και τις δεσμεύσεις της Ελλάδας προς τους πιστωτές της

Στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσει μια συνολικότερη συμφωνία με τους εταίρους μέχρι το τέλος Μαΐου ή μέσα στον Ιούνιο, η οποία θα καλύπτει ένα μεγάλο εύρος από τα επίδικα ζητήματα, δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης στην πρώτη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Σακελλαρίδης είπε ότι είναι γνωστό το πλαίσιο της συζήτησης με τους θεσμούς ενώ χαρακτήρισε σημαντικό το ζήτημα της χρηματοδότησης και της ρευστότητας της οικονομίας. Οποιαδήποτε πρόοδος γίνεται στις διαπραγματεύσεις και έχει αναμφισβήτητα υπάρξει πρόοδος μπορεί να αποτελέσει το διαβατήριο ώστε να υπάρξει χαλάρωση της πολιτικής για τη χρηματοδότηση της ελληνικής κοινωνίας».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι υπάρχει πάντα το θέμα του χρέους που η ελληνική κυβέρνηση θα αποφασίσει πως και πότε θα το θέσει ενώ σημείωσε ότι υπάρχουν διάφοροι μέθοδοι για να γίνει βιώσιμο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ακόμη ότι η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της ενώ αντίθετα οι υποχρεώσεις των πιστωτών δεν εκπληρούνται και κάλεσε την Ευρώπη να δώσει αυτά που οφείλει.

Ερωτηθείς για τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης είπε ότι "δεν υπάρχει καμία απολύτως διάσταση στις απόψεις του κ. Βαρουφάκη με τον πρωθυπουργό ούτε με οποιονδήποτε άλλο στην κυβέρνηση".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυβέρνηση, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σακελλαρίδης 1η ενημέρωση συντακτών

SHARE:

24Media Network