Σακελλαρίδης: Στόχος του Eurogroup η αναγνώριση της προόδου στις διαπραγματεύσεις

Ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γαβριήλ Σακελλαρίδη κάνουν τις ανακοινώσεις του νέου κυβερνητικού σχήματος από τη Βουλήμ την Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015.
(EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)
Ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γαβριήλ Σακελλαρίδη κάνουν τις ανακοινώσεις του νέου κυβερνητικού σχήματος από τη Βουλήμ την Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) EUROKINISSI

Τους στόχους της ελληνικής κυβέρνησης για το σημερινό κρίσιμο Eurogroup έθεσε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων. Τι θα γίνει με την αυριανή πληρωμή της δόσης στο ΔΝΤ και τι λέει για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος (vid)

Την θέση της κυβέρνησης και την προσπάθειά της, για αμοιβαία επωφελή συμωνία, στο πλαίσιο των κόκκινων γραμμών που να σέβεται την λαική εντολή, επιβεβαίωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ενώ σημείωσε ότι στόχος στό πλαίσιο του σημερινού Eurogroup , είναι να καταγραφεί η σημαντική πρόοδος που έχει γίνει στις διαπραγματεύσεις.

Σε ερώτηση για το αν θα πληρωθεί η δόση αύριο στο ΔΝΤ απάντησε ότι η κυβέρνηση έχει την ευθύνη να καλύπτει τις χρηματοδοτικές υποχρεώσεις της και προς το εσωτερικό και προς το εξωτερικό.

Ο κ. Σακελλαρίδης ανέφερε πως "τα χρηματοδοτικά προβλήματα  δεν τα έχουμε κρύψει ποτέ. Πρέπει να υπάρχει ένα αποτελεσματικό σχέδιο", ωστόσο ξεκαθάρισε πως " εάν το ερώτημα είναι νέο μνημόνιο για την Ελλάδα, η απάντηση είναι όχι".

Απαντώντας στο ερώτημα, εάν υπάρχει δεύτερο πλάνο στις διαπραγματεύσεις, επεσήμανε πως "η κυβέρνηση δεν εξετάζει κάποιο σχέδιο Β, από τη στιγμή που είναι σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση". Ξεκαθάρισε πως τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για διπλό νόμιμα δεν έχουν καμία βάση.

Στην παραδοχή ότι το δημοψήφισμα είναι ένας τρόπος που επικυρώνει ή απορρίπτει μια στρατηγική απόφαση της κυβέρνησης, προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υπογραμμίζοντας πως "δεν είναι όπλο των δειλών", καθώς όπως εξήγησε "η λαϊκή ετυμηγορία δεν σε καθιστά δειλό, αλλά κάποιον που σέβεται τους δημοκρατικούς θεσμούς".

Με αφορμή το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών και για το αν η κυβέρνηση στηρίζει τον κ. Στουρνάρα απάντησε πως" ο κεντρικός τραπεζίτης είναι ο κ. Στουρνάρας, επιδιώκουμε μια σχέση που να σέβεται την ανεξαρτησία της τράπεζας αλλά να υπάρχει και μια συνεργασία". Για το αν μπορεί να δίνει στοιχεία η ΤτΕ είπε ότι προφανώς μπορεί, όχι όμως με χρωματισμένο τρόπο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Eurogroup
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σακελλαρίδης

SHARE: