Σακελλαροπούλου: Υποχρέωση κάθε κοινωνίας η προστασία κατατρεγμένων παιδιών

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον ξενώνα του  Συλλόγου Μερίμνης Ανηλίκων και Νέων στην Αθήνα.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον ξενώνα του Συλλόγου Μερίμνης Ανηλίκων και Νέων στην Αθήνα. EUROKINISSI

Ξενώνα του Συλλόγου Μερίμνης Ανηλίκων και Νέων επισκέφθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με αφορμή την σημερινή Ημέρα για τους Μετανάστες.

«Η προστασία και η φροντίδα κατατρεγμένων παιδιών είναι υποχρέωση κάθε κοινωνίας που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα», τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά την επίσκεψή της σε ξενώνα του Συλλόγου Μερίμνης Ανηλίκων και Νέων.

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για τους Μετανάστες, η κ. Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε σήμερα το Δεύτερο Σπίτι (HOUSE2) του Συλλόγου Μερίμνης Ανηλίκων και Νέων στην Αθήνα, όπου την υποδέχθηκαν ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, η Ειδική Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, Ειρήνη Αγαπηδάκη και ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιάννης Αρεταίος.

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στον χώρο από τη διευθύντρια, Δήμητρα Αδαμαντίδου και παράλληλα ενημερώθηκε από τη συντονίστρια του ξενώνα, Ειρήνη Χαζάπη, για τη στρατηγική ένταξης των ασυνόδευτων παιδιών στην ελληνική κοινωνία, καθώς και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, αφού πολλά από αυτά έχουν ένα ιδιαιτέρως επιβαρυμένο ιστορικό και είναι εξαιρετικά ευάλωτα, αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για τους Μετανάστες, επισκέφθηκε σήμερα το Δεύτερο Σπίτι (HOUSE2) του Συλλόγου Μερίμνης Ανηλίκων και Νέων στην Αθήνα. Την κυρία Σακελλαροπούλου υποδέχθηκαν ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Παναγιώτης Μηταράκης, η Ειδική Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Ειρήνη Αγαπηδάκη και ο  Πρόεδρος του συλλόγου Γιάννης Αρεταίος. H Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στον χώρο από τη Διευθύντρια Δήμητρα Αδαμαντίδου. Ενημερώθηκε από τη συντονίστρια του ξενώνα Ειρήνη Χαζάπη για τη στρατηγική ένταξης των ασυνόδευτων παιδιών στην ελληνική κοινωνία και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, καθώς πολλά από αυτά έχουν ένα ιδιαιτέρως επιβαρυμένο ιστορικό και είναι εξαιρετικά ευάλωτα. Η κυρία Σακελλαροπούλου συνάντησε, ανά ομάδες τριών ατόμων, τα δεκαπέντε παιδιά 6 έως 18 χρόνων από τη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, το Ιράν, την Παλαιστίνη και το Μαρόκο και με τη βοήθεια διερμηνέα συνομίλησε μαζί τους. Τα παιδιά την ευχαρίστησαν για τα δώρα που τους πρόσφερε και της έδωσαν, με τη σειρά τους, τις ζωγραφιές που είχαν κάνει για να τιμήσουν την επίσκεψή της.
(EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ/ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ)
EUROKINISSI

Η κ. Σακελλαροπούλου, η οποία επεσήμανε ότι «είναι στοιχειώδες καθήκον μας να δώσουμε στα ξεριζωμένα αυτά παιδιά τη δυνατότητα να επουλώσουν τις πληγές τους και μία προοπτική αξιοπρεπούς ζωής», συνάντησε, ανά ομάδες τριών ατόμων, τα δεκαπέντε παιδιά 6 έως 18 χρόνων από τη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, το Ιράν, την Παλαιστίνη και το Μαρόκο και με τη βοήθεια διερμηνέα συνομίλησε μαζί τους.

Τα παιδιά την ευχαρίστησαν για τα δώρα που τους πρόσφερε και της έδωσαν, με τη σειρά τους, τις ζωγραφιές που είχαν κάνει για να τιμήσουν την επίσκεψή της.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, Μετανάστες
SHARE:

24Media Network