Σαμαράς: Όχι σε προσφυγή στη Χάγη υπό τις τωρινές συνθήκες – Αιχμές για μεταναστευτικό

Σαμαράς: Όχι σε προσφυγή στη Χάγη υπό τις τωρινές συνθήκες – Αιχμές για μεταναστευτικό
Αντώνης Σαμαράς Eurokinissi

Ο πρώην πρωθυπουργός Α. Σαμαράς εκφράζει επιφυλάξεις για προσφυγή στη Χάγη με συνυποσχετικό με την Τουρκία και δηλώνει “Δεν γνωρίζω τη Σακελλαροπούλου".

Η παρέμβαση για τα ελληνοτουρκικά και το μεταναστευτικό του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος θα απουσιάζει κατά την ψηφοφορία για Πρόεδρο Δημοκρατίας και ως εκ τούτου δε θα ψηφίσει την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, αναμένεται να προκαλέσει συζητήσεις στη Νέα Δημοκρατία.

Ο πρώην πρωθυπουργός σε συνέντευξη του στο Φιλελεύθερο που κυκλοφορεί αύριο Σάββατο εκφράζει επιφυλάξεις για το ενδεχόμενο προσφυγής στη Χάγη κατόπιν συνυποσχετικού με την Τουρκία και αφήνει αιχμές για τη διαχείριση του μεταναστευτικού από την κυβέρνηση με κορώνες για λαθρομετανάστες.

“Όταν ακούγεται για προσφυγή στη Χάγη υπό τις τωρινές συνθήκες, δηλαδή εκ των προτέρων συνθηκολόγηση της Ελλάδας σε “συνυποσχετικό” που παρακάμπτει το Δίκαιο της Θάλασσας όπως ζητάει η Τουρκία (η οποία δεν το έχει υπογράψει), δεν αποτρέπουμε την επιθετικότητα της άλλης πλευράς. Την ενθαρρύνουμε ακόμα περισσότερο… Αυτό που είπε ο πρωθυπουργός στις ΗΠΑ είναι σωστό! Και με αυτό το μήνυμα προς την άλλη πλευρά πρέπει να συντονιστούμε όλοι. Όχι να το “νοθεύουμε”…” αναφέρει ο κ.Σαμαράς

“Ο Ερντογάν ήδη, βέβαια, έχει κάνει νέο δόγμα του τις εξωφρενικές προκλήσεις. Προαναγγέλλει ότι θα στείλει στρατό στη Λιβύη για να στηρίξει το καθεστώς Σάρατζ, ότι θα πουλήσει ”οικόπεδα” της ελληνικής ΑΟΖ και ότι θα προχωρήσει σε έρευνες εκεί. Καλό είναι να γνωρίζει ότι απέναντί του θα βρει μιαν ενωμένη Ελλάδα και μιαν αποφασισμένη Ελλάδα… «Αν εμείς κάνουμε το σωστό, μπορεί η Τουρκία να πληρώσει ακριβά το τίμημα αυτής της ”υπέρ-εξάπλωσης”. Φτάνει εμείς από την πλευρά μας να δείξουμε ό,τι σας ανέφερα πριν: Αξιοπιστία και αποφασιστικότητα!” δηλώνει επίσης.

Για το μεταναστευτικό – προσφυγικό ο πρώην πρωθυπουργός λέει:

«Δεν μασάω το λόγια μου: Προβλήματα υπάρχουν. Και θα είναι πολύ πιο εύκολο να λυθούν, αν αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη ανάμεσα στην κυβέρνηση και τις τοπικές κοινωνίες. Θα βοηθούσε στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, αν λέγαμε τα πράγματα με το όνομά τους. Στη μεγάλη τους πλειονότητα, οι λεγόμενες “ροές” αποτελούνται από λαθρομετανάστες που πραγματοποιούν άτυπη εισβολή… Η κυβέρνηση ξέρει τι συμβαίνει, θέλει να κάνει αυτό που πρέπει, αλλά υπήρξαν ήδη σοβαρές καθυστερήσεις. Και αγκυλώσεις ακόμα. Ελπίζω να ξεπεραστούν με το νέο υπουργείο…».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα