Σαμαράς: Τσίπρα εσύ είσαι πολύ λίγος. Να διώξουμε τους εθνομηδενιστές

Ο Αντώνης Σαμαράς
Ο Αντώνης Σαμαράς EUROKINISSI

Για κουτσαβάκικο ύφος και εθνομηδενισμό κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην πρωθυπουργός, μιλώντας από τη Θεσσαλονίκη για το Σκοπιανό. Υποστήριξε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κάνει "εκπτώσεις" στο Αιγαίο και την ΑΟΖ απέναντι στην Τουρκία. Επέμεινε για Novartis: "Θα τους πάω μέχρι τέλους".

Σφοδρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα για εθνομηδενισμό και... κουτσαβακισμό με αιχμή το Σκοπιανό εξαπέλυσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου του συνεργάτη του Δημήτρη Βαρτζόπουλου για τις μεταρρυθμίσεις.

“Άκουσα προχθές τον Τσίπρα στη Βουλή, να απευθύνεται με οργίλο ύφος στον Κυριάκο: Είσαι πολύ λίγος εσύ, του είπε, να μιλάς για μένα! Εγώ θα το πω αλλιώς, κ. Τσίπρα: Εσύ είσαι πολύ λίγος, για να επιβάλεις σε όλους εμάς να λέμε, πως δίπλα μας έχουμε μιαν άλλη, μια δεύτερη «Μακεδονία», όταν η Μακεδονία είναι μια και είναι Ελληνική»;” είπε ο κ.Σαμαράς σε υψηλούς τόνους.

Κατηγόρησε μάλιστα το ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει να κάνει “εκπτώσεις” στο Αιγαίο και την ΑΟΖ απέναντι στην Τουρκία, μετά τη συμφωνία των Πρεσπών. “Είπαν κι ένα ακόμα πελώριο ψέμα: ότι δήθεν «έλυσαν» το Σκοπιανό, ώστε να αντιμετωπίσουν απερίσπαστοι την απειλή της Τουρκίας. Κι αμέσως μετά, έκαναν το ακριβώς αντίθετο: ακούστηκαν ήδη οι πρώτες φωνές από κυβερνητικούς αξιωματούχους και στελέχη του ΣΎΡΙΖΑ ότι δεν πρέπει, λέει, να… είμαστε «μοναχοφάηδες» στο Αιγαίο! Υπονοούν δηλαδή, να κάνουμε «σκόντα» και «εκπτώσεις», από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο και στην Ελληνική ΑΟΖ γενικότερα.

Να κάνουμε «εκπτώσεις» απ’ αυτά που το διεθνές Δίκαιο μας αναγνωρίζει ως δικά μας. Δηλαδή άρχισαν να μας λένε αυτά που χρόνια τώρα έλεγε η Τουρκία και απέκρουε η Ελλάδα”, είπε ο κ. Σαμαράς “Δεν νομιμοποιούν μόνο τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων. Ξεκίνησαν να νομιμοποιούν και τον επεκτατισμό της Τουρκίας” υποστήριξε και δήλωσε: “Οι άνθρωποι είναι εθνομηδενιστές!”

Επικαλέστηκε δε ότι εθνομηδενιστές χαρακτήρισε το ΣΥΡΙΖΑ και ο Μίκης Θεοδωράκης και κάλεσε τον ελληνικό λαό να τους καταδικάσει στις ερχόμενες ευρωεκλογές και στις εθνικές εκλογές που θα ακολουθήσουν λίγο αργότερα. “Δεν αρκεί μόνο να διώξουμε τους εθνομηδενιστές. Πρέπει να αλλάξουμε και τη χώρα. Με φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις που θα απελευθερώσουν το δυναμισμό των Ελλήνων” πρόσθεσε ο κ.Σαμαράς. “Μη κάνετε λάθος! Η ενότητα του Ελληνικού λαού θα βγει ενισχυμένη από τις δύο επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Παρά το διχαστικό δηλητήριο του ΣΥΡΙΖΑ, τις συκοφαντικές επιθέσεις του και το κουτσαβάκικο ύφος του. Αλλά ο λαός θα ενωθεί, αφότου ηττηθούν πλήρως οι εθνομηδενιστές” δήλωσε επίσης.

Ο πρώην πρωθυπουργός εξέφρασε δε την άποψη ότι οι Έλληνες “Μπορεί να μην ξεσηκώθηκαν από τα μνημόνια. Ξεσηκώθηκαν, όμως, από το ξεπούλημα της Μακεδονίας” καθώς όπως είπε: “η Μακεδονία και η Ελληνικότητά της θα βρίσκεται πάντα βαθιά ριζωμένη στις ψυχές και στη συνείδηση των Ελλήνων. Ο Τσίπρας είναι πολύ μικρός και πολύ λίγος για να την ξεριζώσει.” Επέμεινε δε στην άποψη του κατά σύνθετης ονομασίας με το όνομα της Μακεδονίας. Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην υπόθεση Novartis, την οποία χαρακτήρισε σκευωρία, που αποκαλύφθηκε πλέον όπως είπε. “Εχω δεσμευτεί απέναντι στους σκευωρούς, να τους πάω μέχρι τέλους! Τελειώνοντας προχθές την ομιλία του στη Βουλή, ο Τσίπρας είπε την ίδια φράση στον Κυριάκο. Και με επικαλέστηκε μάλιστα! Έδειξε ότι δεν ξεχνάει αυτή μου τη δέσμευση. Κάνει πολύ καλά που δεν την ξεχνάει. Γιατί ούτε εγώ την ξεχνάω. Να το θυμάται: Την εννοώ απόλυτα. Το ξαναλέω: Θα τους πάω μέχρι τέλους!” δήλωσε.

Ο κ. Σαμαράς εγκωμίασε τον πρωταγωνιστικό ρόλο που όπως είπε έπαιξε ο κ. Βαρτζόπουλος σε ένα μεγάλο έργο μεταρρυθμίσεων ως Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Κυβερνητικού έργου στα δυόμιση χρόνια διακυβέρνησης του. “Ηταν βασικός συνομιλητής Διεθνών Οργανισμών και Ευρωπαϊκών οργάνων, για να φέρουμε απ’ έξω τις δοκιμασμένες καλές πρακτικές και να τις προσαρμόσουμε στα δικά μας. Το βιβλίο του, είναι απόσταγμα της εμπειρίας από το έργο του εκείνο. Πράγμα που είναι και ιδιαίτερα επίκαιρο, για την κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη που έρχεται. Και τα συμπεράσματα που συνοψίζει ο Βαρτζόπουλος προς το τέλος του βιβλίου θα είναι πολύτιμος οδηγός” είπε καλώντας τον πρόεδρο της ΝΔ να συνεχίσει στο μεταρρυθμιστικό παράδειγμα των κυβερνήσεων του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αντώνης Σαμαράς, Νέα Δημοκρατία, Αλέξης Τσίπρας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μητσοτάκης σε ερώτηση του News 24/7: "Δεν έχω αυταπάτες ότι οι επιχειρηματίες είναι άγγελοι"

Μητσοτάκης: Δεν είπα τίποτα ανακριβές, δεν έχω λόγο να ζητήσω συγγνώμη από τον κ. Τσίπρα

SHARE:

24Media Network