Σε εκλογικό συναγερμό ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε εκλογικό συναγερμό ο ΣΥΡΙΖΑ
Sooc

Μετά τα αποτελέσματα της πρώτης ψηφοφορίας στην Κουμουνδούρου βλέπουν ήδη εκλογές και έχουν αρχίσει να καταστρώνουν τα σχέδιά τους. Η εισήγηση Τσίπρα στην Πολιτική Γραμματεία

Συνεδρίασε το μεσημέρι η Πολιτική Γραμματεία και το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στον 6ο όροφο της Κουμουνδούρου, προκειμένου να γίνει μια πρώτη αποτίμηση της χθεσινής ψηφοφορίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην εισήγησή του μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:

Το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της  Δημοκρατίας αποτελεί ένα θετικό βήμα, καθώς στέλνει το μήνυμα ότι η δημοκρατία δεν εκβιάζεται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά το χθεσινό αποτέλεσμα, θα εντείνει από καλύτερη θέση την προσπάθειά του να σπάσει το κλίμα του φόβου, να πείσει ότι η δημοκρατία δεν είναι απειλή, αλλά διέξοδος. Στόχος μας είναι να μετατρέψουμε την προοπτική της εκλογικής μας νίκης από ελπίδα για την Ελλάδα, σε προσδοκία για όλη την Ευρώπη.

Το κλειδί για να πετύχουμε τον στόχο μας θα είναι οι συσχετισμοί που θα διαμορφωθούν στο λαό. Όσο πιο ισχυρός βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο μεγαλύτερη η δυνατότητά μας να τα καταφέρουμε. Αν, όμως, δεν έχουμε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, κάποιοι θα μας περιμένουν στη γωνία για να μας εμποδίσουν, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις για τη χώρα.

Συνεπώς, ο μόνος δρόμος της επιτυχίας είναι ο δρόμος της αυτοδυναμίας στη βουλή και αυτός ο δρόμος περνάει από τρεις προϋποθέσεις:

1. Την καταπολέμηση του φόβου.

2. Την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης του λαού.

3. Τη διεύρυνση των συμμαχιών μας.

Στενοί συνεργάτες του κ.Τσίπρα, μιλώντας το πρωί στο Νews247 δεν απέκλειαν οι κάλπες να στηθούν στα τέλη Ιανουαρίου ή αρχές Φεβρουαρίου.

Σε αυτή την λογική κινούνται και όλη την ημέρα οι τοποθετήσεις των κορυφαίων στελεχών του κόμματος με τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Νίκο Βούτση, να αναφέρει  στον ΒΗΜΑ FM πως “έχουμε εδώ και καιρό τη γραμμή ‘εκλογές χθες’. Το ταχύτερο δυνατόν. Δεν το συζητάμε”.

Ο κ. Βούτσης μάλιστα απέρριψε όλα τα σενάρια που τις τελευταίες ώρες έχουν δει το φως της δημοσίοτητας για κυβερνήσεις ειδικού σκοπού ή εθνικής ενότητας.

Αναφορά στη χθεσινή ψηφοφορία και εκτίμηση για την τρίτη προεδρική κάλπη έκανε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Πάνος Σκουρλετης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ:

“Αν επιχειρήσουν ξανά πάλι τρομολαγνικές αναφορές και κινδυνολογία εις βάρος ενός ολόκληρου λαού, καθένας θα πληρώσει και το κόστος αυτών των επιλογών.

Για τα περί αποστασίας που είπαμε, φαίνεται ότι οι ανορθόδοξες πιέσεις δεν πιάνουν. Και σας λέω ότι αν με 160 ψήφους που βγήκαν στην πρώτη ψηφοφορία και με βάση κυρίως – γιατί αυτό έχει σημασία – τις πολιτικές τοποθετήσεις των κομμάτων και ενός μεγάλου μέρους των ανεξάρτητων βουλευτών έχουμε μια ανατροπή στο τέλος, να είστε βέβαιοι ότι δεν είναι κάτι το οποίο ακολουθεί τη λογική των πραγμάτων. Θα είναι κάτι μη αναμενόμενο. Επειδή δεν συμβαίνουν καθημερινά μη αναμενόμενα, εκτιμώ ότι το 180 δε θα πιαστεί ούτε με την τρίτη ψηφοφορία”, κατέληξε ο κ. Σκουρλέτης.

Φωτογραφία: sooc.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα