Σεισμός στο Μεξικό: Το ΚΚΕ στέλνει μήνυμα συμπαράστασης στο αδερφό κόμμα

Σεισμός στο Μεξικό: Το ΚΚΕ στέλνει μήνυμα συμπαράστασης στο αδερφό κόμμα
A rescue dog helps workers look for people trapped under the rubble of a collapsed building in Mexico City, Tuesday, Sept. 19, 2017. A 7.1 earthquake stunned central Mexico, killing more than 100 people as buildings collapsed in plumes of dust. (AP Photo/Rebecca Blackwell) AP

Μήνυμα αλληλεγγύης προς την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα του Μεξικού απέστειλε το ΚΚΕ στην ΚΕ του ΚΚ Μεξικού

Τα ειλικρινή του συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη του στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα του Μεξικού, εκφράζει το τμήμα Διεθνών Σχέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ προς την ΚΕ του ΚΚ Μεξικού, επισημαίνοντας, ταυτόχρονα, τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης του Μεξικού για την έλλειψη αντισεισμικής προστασίας.

Ολόκληρο το μήνυμα του τμήματος Διεθνώς Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ προς το ΚΚ Μεξικού έχει ως εξής:

«Αγαπητοί σύντροφοι,

Παρακολουθούμε με αγωνία τις τεράστιες ζημιές και τα πολυάριθμα θύματα, που για άλλη μια φορά προκάλεσαν οι πρόσφατοι καταστροφικοί σεισμοί στη χώρα σας.

Δεν είναι μοιραίο οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να πληρώνουν τέτοιο βαρύ φόρο αίματος από τα φυσικά φαινόμενα. Είναι τεράστιες οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης του Μεξικού, για την έλλειψη ουσιαστικών μέτρων αντισεισμικής προστασίας, όταν μάλιστα είναι πασίγνωστη η σεισμικότητα της περιοχής. Είναι το κράτος των μονοπωλίων που αφήνει να χάνονται αβοήθητοι μαθητές στα σχολεία τους, εργαζόμενοι στις δουλειές τους και τα σπίτια τους και την ίδια στιγμή μετά το σεισμό κινητοποιεί ταχύτατα δυνάμεις καταστολής, για την προστασία ζωνών συμφερόντων της πλουτοκρατίας.

Παρακαλούμε μεταβιβάστε στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα της χώρας σας τα ειλικρινή μας συλλυπητήριά και την αλληλεγγύη μας, καθώς και στα μέλη και στελέχη σας, που συμμετέχουν στη μάχη για τη διάσωση και τη συνδρομή στα θύματα του σεισμού».

ΠΗΓΗ ΑΠΕ/Φωτογραφίες: AP Images

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα