Σενάρια ‘δεξιάς παρένθεσης’ από το ΣΥΡΙΖΑ βλέπει η ΝΔ

Σενάρια ‘δεξιάς παρένθεσης’ από το ΣΥΡΙΖΑ βλέπει η ΝΔ
Discussion and vote about TV permits on the plenary of the parliament, in Athens, on Feb. 11, 2016 / , 11 , 2016 Nikos Libertas / SOOC

Ποια είναι η ερμηνεία που δίνει η Συγγρού στην κλιμακούμενη επίθεση Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ κατά της ΝΔ με αφορμή τη λίστα Μπόργιανς.

Πόλεμος ανακοινώσεων και δηλώσεων με σοβαρές πολιτικές προεκτάσεις έχει ξεσπάσει μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με αφορμή τις κυβερνητικές καταγγελίες για τη λίστα Μπόργιανς και το ρόλο της κυβέρνησης Σαμαρά.

Με αφορμή την ανακοίνωση απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στα όσα είπε το πρωί ο κ. Κουμουτσάκος η ΝΔ με νέα ανακοίνωση του γραφείου τύπου της απάντησε ότι «ο μοιραίος πρωθυπουργός γαντζώνεται με πανικό σε μια παραποιημένη από τον ίδιο επιστολή, ανίκανος να δώσει λύσεις στα προβλήματα της χώρας» και προσθέτει ότι «τη σκυτάλη στο ψέμα και στην παραπλάνηση στο ζήτημα της  ‘’λίστας Μπόργιανς’’ ανέλαβε μετά τον κ. Τσίπρα και ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η ερμηνεία που δίνει η Συγγρού για την εξέλιξη της αντιπαράθεσης καθώς θεωρεί μεταξύ άλλων ότι ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να κατασκευάσει το μύθο της πτώσης του για να μπορέσει να συντηρηθεί πολιτικά την επόμενη μέρα. Γεγονός που παραπέμπει από την ανάποδη στα σενάρια της αριστερής παρένθεσης που επεξεργαζόταν η ΝΔ επί κυβέρνησης Σαμαρά το 2014 βλέποντας τη δική της φθορά και την επικείμενη άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Κύκλοι της ΝΔ τονίζουν χαρακτηριστικά: «Τα πράγματα θα φτάσουν σε παροξυσμό έντασης. Αυτή είναι η στρατηγική έντασης για να περισώσουν ότι μπορούν από τη βυθιζόμενη παρέα εξουσίας των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Και αυτό την ώρα που η χώρα είναι στο σημείο μηδέν και μπορεί να οδηγηθεί οπουδήποτε. Η κυβέρνηση το κάνει για δύο λόγους: Για να ανακόψει ότι μπορεί από τη φθορά της, αλλά κυρίως για να κατασκευαστεί ο μύθος της πτώσης μήπως και συντηρηθούν πολιτικά την επόμενη μέρα».

Πάντως από τη ΝΔ επιμένουν πως «δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα – ο κ. Μπόργιανς στην επιστολή του αναφέρει επί λέξη: ‘’Εκείνη την περίοδο θέμα μας δεν ήταν η λίστα, την οποία παραδώσαμε τον περασμένο Νοέμβριο μέσω της Κεντρικής Φορολογικής Υπηρεσίας στην ελληνική κυβέρνηση. Αυτή η σύνδεση με Έλληνες δικαιούχους κατέστη εφικτή μόλις το 2015’’» και καταλήγουν: «ας καταλάβουν επιτέλους ο μοιραίος κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ότι ο ελληνικός λαός δεν τρώει πλέον σανό…»

(Φωτογραφία: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα