Σίγουρος ο Καμμένος: Δεν θα ψηφίσει ούτε ένας βουλευτής των ΑΝΕΛ για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Σίγουρος ο Καμμένος: Δεν θα ψηφίσει ούτε ένας βουλευτής των ΑΝΕΛ για Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Sooc

Όλοι οι βουλευτές των ΑΝΕΛ, εκτός του Παναγιώτη Μελά, συμφώνησαν να μην ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τι δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος (pics)

Με την ρήση του Αντόνιο Γκράμσι «το νέο πάει να γεννηθεί το παλιό αρνείται να πεθάνει είναι η ώρα των τεράτων» άνοιξε την ομιλία του, με την οποία ολοκληρώθηκαν την Κυριακή (23/11) οι εργασίες του 2ου συνεδρίου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος.

Το συνέδριο έκλεισε με την ψηφοφορία για τη στάση του κόμματος στην εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας. ‘Ολοι οι βουλευτές -εκτός του Παναγιώτη Μελά ο οποίος βρισκόταν στο πάνελ του προεδρείου με τους άλλους βουλευτές- σήκωσαν το χέρι τους συμφωνώντας να μην ψηφίσουν οι Αν.Ελ. για πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η στάση του Π. Μελά προκάλεσε τις αντιδράσεις των συνέδρων, ενώ ο πρόεδρος του συνεδρίου Παναγιώτης Σγουρίδης απευθυνόμενος στο σώμα ζήτησε να εκφραστεί  δημοσίως η όποια διαφωνία. Δεν τοποθετήθηκε κανείς και σύμφωνα με τον κ.Σγουρίδη «η απόφαση να μην ψηφίσουμε πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι ομόφωνη».

«Δεν θα ψηφίσει ούτε ένας βουλευτής από τους Ανεξάρτητους Έλληνες για πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μέχρι τα τέλη Μαρτίου που θα έχουμε εκλογές. Όσοι αντέξουν θα συνεχίσουν μαζί μας. Όσοι δεν αντέξουν ας κατέβουν τώρα από το καράβι. Κάθε φορά που κάποιος δεν άντεχε, ερχόντουσαν άλλοι εκατό. Τους θέλουμε όλους, αλλά μπορούμε και μόνοι μας» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Πάνος Καμμένος προς το εσωτερικό του κόμματός του, στον απόηχο του θορύβου που προκάλεσαν τις προηγούμενες ημέρες οι δηλώσεις του Π. Μελά, ο οποίος τελικά δεν έλαβε το λόγο στο συνέδριο.

Sooc

 

Ο Π. Καμμένος κατηγόρησε τα μέσα ενημέρωσης λέγοντας ότι δεν ανέδειξαν τις εργασίες του συνεδρίου, κι όταν το έκαναν, «το έκαναν βάζοντας τίτλους όπως “Διαλύονται“, αλλά ο σωστός τίτλος είναι “Θα τους διαλύσουμε“. Ας γράφουν ότι θέλουν. Μας προκαλούν, τους απαντούμε: θα σας τσακίσουμε. Εξαγοράστε όσους θέλετε, δεν περνάνε τα λεφτά σας στην ελληνική ψυχή, απειλήστε όσο θέλετε, σας γράφουμε στα παλιά μας τα παπούτσια».

Τόνισε επίσης ότι το κόμμα του ξεκινά «Ανένδοτο αγώνα που θα τελειώσει όταν φύγουν οι κατακτητές και οι υπάλληλοί τους, όταν φύγουν αυτοί που πρόδωσαν την πατρίδα μας».

“Δίνουμε εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα”

Είπε επίσης ότι το κόμμα του δε δίνει αγώνα επιβίωσης «αλλά εθνικοαπελευθερωτικό, για να πάρουμε πίσω την Ελλάδα που διαλύσανε. Χωράνε όλοι στον αγώνα αυτό».

Τόνισε ακόμη ότι θα υπερασπιστεί τις κόκκινες γραμμές που θέτει, και πρόσθεσε: «Πατερίτσα ούτε είμαστε ούτε θα γίνουμε κανενός. Θα συνεργαστούμε με όλους τους Έλληνες, για να ανατρέψουμε το καθεστώς που υπηρετούν εκείνοι. που στην καλύτερη περίπτωση έχουν ως αντάλλαγμα την καρέκλα, και στη χειρότερη τους κρατούν από τα βρώμικα λεφτά που πήραν από τους Ελληνες». Τέλος ανέφερε ότι το κόμμα του θα είναι παρόν σε κάθε περίπτωση κατάσχεσης σπιτιού, και δεν θα το επιτρέψει, λέγοντας  «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».

Τάχθηκε κατά της αναθεώρησης του συντάγματος, και υπέρ μιας Συντακτικής Βουλής, και κάλεσε τα στελέχη του κόμματος να βρεθούν σε όλες τις γωνιές της χώρας «να συναντηθούν με όλους τους Έλληνες και να τους πουν ότι υπάρχει ελπίδα». «Η τιμωρία αυτών που πρόδωσαν την Ελλάδα είναι κοντά. Αυτό είναι όρκος κι όχι υπόσχεση» κατέληξε ο κ. Καμμένος.

Sooc

 

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ, φωτό Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα