Σηκώνει ζητήματα ασφάλειας η Νέα Δημοκρατία

ΜΟΣΧΑΤΟ-ΤΑ ΝΕΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.(EUROKINISSI-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
ΜΟΣΧΑΤΟ-ΤΑ ΝΕΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.(EUROKINISSI-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) EUROKINISSI

Επιμένει στις καταγγελίες της για «αδράνεια» της κυβέρνησης σε ζητήματα τρομοκρατίας στον απόηχο του χτυπήματος στο Λουκά Παπαδήμο. Το αίτημα της πολιτικής αλλαγής και η γαλάζια ρητορική διαχωρισμού του ΣΥΡΙΖΑ από την Αριστερά

Μέτωπο με την κυβέρνηση πάνω στην ατζέντα «νόμου και τάξης» με αιχμή την γαλάζια άποψη ότι «δεν υπάρχει δημοκρατία χωρίς ασφάλεια» ανοίγει η ΝΔ στον απόηχο του τρομοκρατικού χτυπήματος στο Λουκά Παπαδήμο. Στο Μοσχάτο μάλιστα επιμένουν να καταλογίζουν «σιωπή», «αδράνεια» και «βαρύτατες ευθύνες» στην κυβέρνηση γύρω από ζητήματα τρομοκρατίας, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε λόγο για «άθλια προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης» της επίθεσης στον κ. Παπαδήμο.

Από το πρωί της Παρασκευής η ΝΔ άρχισε σταδιακά να κλιμακώνει τη ρητορική της ανοίγοντας δια του εκπροσώπου τύπου Βασίλη Κικίλια, αλλά και άλλων κοινοβουλευτικών στελεχών ζητήματα (πχ νόμος Παρασκευόπουλου) που εγκαλούσαν ουσιαστικά το Μαξίμου για ανοχή και ανικανότητα να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία. Εν συνεχεία ο Κυριάκος Μητσοτάκης το βράδυ της ίδιας μέρας εξαπέλυσε μύδρους λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει την πολιτική βούληση για την αντιμετώπιση του φαινομένου, θέτοντας θέμα εμπιστοσύνης.

Η κλιμάκωση αυτή από πλευράς ΝΔ διαψεύδει την αρχική εικόνα που έδωσε το Μοσχάτο για την πολιτική διαχείριση που είχε σκοπό να κάνει στην υπόθεση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το θέμα συζητήθηκε στην πρωινή σύσκεψη της Παρασκευής και εκεί αποφασίστηκε η περαιτέρω στάση σταδιακής και εν μέρει πρόωρης κλιμάκωσης. Το ζήτημα της τρομοκρατίας θεωρήθηκε ως ένα ζήτημα το οποίο δίνει στη ΝΔ επιχειρήματα να κρατάει ζωντανό το αίτημα της πολιτικής αλλαγής και δεν είναι τυχαίο που 24 ώρες μετά την επίθεση στον κ. Παπαδήμο, ο κ. Μητσοτάκης έθεσε ακριβώς αυτή τη διάσταση μιλώντας σε εκδήλωση για το «πολιτικό κέντρο», σημειώνοντας με έμφαση ότι  «δεν έχω εμπιστοσύνη ότι αυτή η κυβέρνηση έχει τη βούληση και την ικανότητα να αντιμετωπίσει τη νέα γενιά της εγχώριας τρομοκρατίας. Και αυτός είναι ένας λόγος ακόμα που η πολιτική αλλαγή είναι επιβεβλημένη».

Προς ώρας όμως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποφεύγει να γενικεύσει την αντιπαράθεση κατά τον τρόπο που χειριζόταν τέτοια ζητήματα στο πρόσφατο παρελθόν η ΝΔ σε σχέση με την Αριστερά, καθώς όπως φαίνεται η επιδίωξη του κ. Μητσοτάκη είναι να εγκαλεί το ΣΥΡΙΖΑ ως ένα «δήθεν αριστερό κόμμα» προκειμένου να μπορεί να απευθύνεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στους «αδύνατους που πλήττονται από το τέταρτο μνημόνιο» και μάλιστα έχει ζητήσει από τα στελέχη του να επιμείνουν ιδιαίτερα σ’ αυτό το σημείο στον πολιτικό τους λόγο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
SHARE:

24Media Network