Συνάντηση Μητσοτάκη – Κασσελάκη με ατάκες για Βουλή, ΣΥΡΙΖΑ και αποδήμους

Διαβάζεται σε 3'
Συνάντηση Μητσοτάκη – Κασσελάκη με ατάκες για Βουλή, ΣΥΡΙΖΑ και αποδήμους
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ/INTIME NEWS

Ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη.

Με θεσμική ευγένεια, αλλά και κεκαλυμένες αιχμές ξεκίνησε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, στη Βουλή.

Ο κ. Μητσοτάκης μετά την αρχική… αμηχανία, ρώτησε με νόημα εάν ο κ. Κασσελάκης έχει προσαρμοστεί στη Βουλή. Θέλησε έτσι να επισημάνει εμμέσως το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι βουλευτής.

Ο κ. Κασσελάκης άδραξε την ευκαιρία για να αναφερθεί επίσης εμμέσως στην εσωκομματική αντιπαράθεση στο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι έχει προσαρμοστεί πλήρως στο κομματικό περιβάλλον.

 

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να θέσει εκείνος την ατζέντα της συνάντησης, αναφερόμενος στην ψήφο των αποδήμων και υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να συστηθούν και περιφέρειες ομογενών. Για να λάβει την απάντηση από τον κ.Μητσοτάκη ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έφερε το νόμο για να ψηφίζουν οι απόδημοι από τον τόπο κατοικίας τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κασσελάκης ζήτησε να πιει έναν καφέ αμερικάνο, όταν ρωτήθηκε από το πρωθυπουργικό γραφείο τι θα μπορούσαν να του προσφέρουν.

Η συνάντηση Μητσοτάκη- Κασσελάκη διήρκεσε σχεδόν μία ώρα.

Μετά τη συνάντηση, το Μαξίμου σε ανακοίνωση του ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Κασσελάκη για τις θέσεις της χώρας για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και για τις συζητήσεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Αλλά και για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και για τις προοπτικές μετά την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας καθώς και για τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι είναι πάντα στη διάθεση του κ. Κασσελάκη όπως και των άλλων πολιτικών αρχηγών για την ενημέρωσή τους.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχαν τον εξής διάλογο μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες. 

Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Στέφανο Κασσελάκη

Μητσοτάκης: Καλημέρα κύριε πρόεδρε, συγχαρητήρια και από κοντά.

Κασσελάκης: Ευχαριστώ πολύ.

Μητσοτάκης: Καλό μήνα.

Κασσελάκης: Καλό μήνα.

Μητσοτάκης: Προσαρμοστήκατε στους καινούριους χώρους (σσ. της Βουλής);

Κασσελάκης: Στη Βουλή όχι ακόμη. Εύχομαι μια μέρα. Πλήρως στο κομματικό περιβάλλον. Έχουμε ευθύνη να φέρουμε τους απόδημους πίσω.

Μητσοτάκης: Εμείς φέραμε το νομοσχέδιο που δίνει το δικαίωμα στους απόδημους να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους. Ήταν ένα εθνικό χρέος.

Κασσελάκης: Πιστεύω ότι πρέπει να δώσουμε περιφέρειες στους ομογενείς.

Μητσοτάκης: Ο εκλογικός νόμος είναι καθορισμένος. Έχουν το συνταγματικό δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα