Η πρώτη συνάντηση Μητσοτάκη – Κασσελάκη

Διαβάζεται σε 3'
Μητσοτάκης, Κασσελάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης - Στέφανος Κασσελάκης

Ο πρωθυπουργός θα υποδεχθεί σήμερα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, σε μία θεσμική και εθιμοτυπική συνάντηση… γνωριμίας, στο γραφείο του στη Βουλή

Με ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα στις 10 η πρώτη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Στέφανο Κασσελάκη, μετά την αλλαγή ηγεσίας στο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός θα υποδεχθεί στο γραφείο του στη Βουλή το νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Και στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει στην Ολομέλεια επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για το νέο σύστημα επιλογής διοικήσεων φορέων του δημοσίου τομέα.

Στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο έχει ασκήσει άλλωστε κριτική ο κ. Κασσελάκης. Ενώ η επιλογή του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας να μιλήσει στη Βουλή αμέσως μετά τη συνάντηση με τον κ. Κασσελάκη, μπορεί να ερμηνευθεί και ως καρφί για τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ που δεν είναι βουλευτής και άρα οι δυο τους δεν έχουν ευκαιρίες κοινοβουλευτικής αντιπαράθεσης. Σημειωτέον ότι μετά τον κ.Μητσοτάκη στη Βουλή θα μιλήσει και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νικος Ανδρουλάκης.

Από το Μαξίμου πάντως αντιμετώπιζαν τη συνάντηση Μητσοτάκη- Κασσελάκη ως θεσμική και εθιμοτυπική, αλλά τίποτε περισσότερο. Κυβερνητικά στελέχη έκαναν λόγο για μία συνάντηση γνωριμίας σε πολιτικό επίπεδο.

Τα ίδια στελέχη υπενθύμιζαν επίσης πως όταν ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνήσει στον κ. Κασσελάκη για να τον συγχαρεί για την εκλογή του, του είχε πει να συναντηθούν.

Και σημείωναν πως όντως υπήρξε ανταπόκριση από την πλευρά του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και επικοινωνία για τη συνάντηση, σε αντίθεση όπως έλεγαν με τον κ.Ανδρουλάκη, ο οποίος δεν είχε συναντηθεί μετά την εκλογή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ με τον κ. Μητσοτάκη.

Ο κ. Μητσοτάκης υπενθυμίζεται ότι έχει μετά την εκλογή Κασσελάκη εκφράσει την ευχή “ο ΣΥΡΙΖΑ να μην συνεχίσει την τοξική αντιπολίτευση”.

Κατά τη σημερινή συνάντηση πάντως δεν αναμένεται να υποδείξει στον κ. Κασσελάκη πως θα αντιπολιτευτεί. Αλλά γαλάζια στελέχη υποστήριζουν ότι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ “μέχρι στιγμής δεν έχει αποστεί από όσα έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας, ούτε σε ύφος ούτε σε ουσία”.

Πως αντιμετωπίζει η ΝΔ τον Κασσελάκη

Η ΝΔ εξάλλου δεν χάνει ευκαιρία να κάνει λόγο για ταύτιση του κ. Κασσελάκη με το Νίκο Παππά και τον Παύλο Πολάκη. Στελέχη τα οποία αποτελούν “κόκκινο πανί” τόσο για το δεξιό όσο και για το πασοκογενές κεντρώο κοινό.

Στη γραμμή αυτή είχε κινηθεί ο κ. Μητσοτάκης κατά την τελευταία συνεδρίαση της γαλάζιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ο πρωθυπουργός είχε επίσης σχολιάσει πως “Άλλο εκσυγχρονισμός και άλλο μοντερνισμός”. Και είχε αφήσει αιχμές για “εγκλωβισμό στο προσωπικό lifestyle”.

Ενώ σε συνέντευξη του στον Alpha ο πρωθυπουργός είχε διερωτηθεί: “Πόσο νέος είναι τελικά ο κ. Κασσελάκης όταν έχει υπαρχηγούς τον κ. Παππά και τον κ. Πολάκη”.

Η ΝΔ εν τω μεταξύ αξιοποιεί τον εσωκομματικό πόλεμο στο ΣΥΡΙΖΑ και τις αλληλοκατηγορίες μεταξύ στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για να υποστηρίξει πως υπάρχει μηχανισμός διαδικτυακής λάσπης από “τα υπόγεια της Κουμουνδούρου”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα