Συνάντηση Τσίπρα με οινοποιούς – “Καμία δικαιολογία για μη στήριξη των επιχειρήσεων”

Συνάντηση Τσίπρα με οινοποιούς – “Καμία δικαιολογία για μη στήριξη των επιχειρήσεων”
Συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Σύνδεσμο Μικρών Οινοποιών στα Σπάτα Eurokinissi

Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε τον Σύνδεσμο Μικρών Οινοποιών στα Σπάτα, τονίζοντας την ανάγκη της στήριξης των επιχειρήσεων.

Την ανάγκη στήριξης της εργασίας και πρόσβασης των επιχειρήσεων σε επιδοτήσεις τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε σήμερα με το ΔΣ του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών στα Σπάτα.

“Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να μην υπάρχει στήριξη των επιχειρήσεων σήμερα. Στήριξη των επιχειρήσεων σημαίνει και στήριξη της εργασίας“, δήλωσε ο κ. Τσίπράς, σημειώνοντας ότι “αν αρχίσουν να μπαίνουν λουκέτα, αν η παραγωγικότητα σταματήσει, θα αυξηθεί ξανά η ανεργία στα μεγέθη τα οποία τη συναντήσαμε, τα εφιαλτικά του 2014. Κι αυτό είναι ένας φαύλος κύκλος”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε την ανάγκη να “το αποτρέψουμε τώρα” και προειδοποίησε πως “αν αφήσουμε να επισυμβεί θα ναι αργά και θα θέλει πολύ περισσότερο η επανάκαμψη”.

Eurokinissi

Σχετικά με τις προτάσεις του εξήγησε πως γι’ αυτό η αξιωματική αντιπολίτευση προτείνει “τη στήριξη της εργασίας, την επιδότηση της εργασίας και όχι της αναστολής της“, ενώ απευθυνόμενος στους οινοπαραγωγούς αναφέρθηκε στην πρόταση του κόμματος για τη δυνατότητα πρόσβασης σε επιδοτήσεις για τις επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένου του συγκεκριμένου κλάδου. Όπως επισήμανε, ειδικά για τους οινοποιούς πρέπει να υπάρξει μέριμνα, δηλαδή μία σοβαρή επιδότηση για να προχωρήσουν στην απόσταξη.

Eurokinissi

Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας μίλησε για τις προτάσεις που αφορούν φορολογικές διευκολύνσεις, μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 6% και εισόδημα έκτακτης ανάγκης για τους αγρότες, ενώ υπογράμμισε πως το στοίχημα είναι να αξιοποιηθούν τα ταμειακά διαθέσιμα για να στηριχθούν οι επιχειρήσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα