Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Η ηρεμία πριν την καταιγίδα της νέας μάχης για την προεδρία

Διαβάζεται σε 3'
4ο συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ
INTIME

Το πραγματικό επίδικο του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ είναι η διαμόρφωση των ζωνών επιρροής λίγο πριν από μία ακόμη αναμέτρηση για την προεδρία του κόμματος.

Τα μεγαλύτερα επίδικα για τον ΣΥΡΙΖΑ παίζονται εκτός των γεωγραφικών ορίων στα οποία διεξάγεται το συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και αυτό είναι λογικό από τη στιγμή που μετά την κομβική παρέμβαση Τσίπρα την Πέμπτη, ο Στέφανος Κασσελάκης σήκωσε το γάντι για τη διεξαγωγή νέας εσωκομματικής εκλογής για την ανάδειξη προέδρου μόλις πέντε μηνές μετά την προηγούμενη.

Οι υποψήφιοι, όπως όλα δείχνουν, θα είναι δύο. Ο νυν πρόεδρος και η Ολγα Γεροβασίλη, πολύπειρο στέλεχος και πρώην Υπουργός στις κυβερνήσεις του Αλέξη Τσίπρα. Θα υπάρξει τρίτη υποψηφιότητα είναι ένα ερώτημα; Ουδείς το θέλει αυτό και μάλλον δεν θα προκύψει εκτός και αν ο Παύλος Πολάκης κάνει τη μεγάλη έκπληξη.

Κατά πληροφορίες, η υποψηφιότητα Γεροβασίλη δεν θα ανακοινωθεί την Παρασκευή καθώς υπάρχουν θέματα που χρήζουν διευθέτησης. Η πρώην Υπουργός θέλει να συσπειρώσει κομμάτια του κόμματος έτσι ώστε να παρουσιάσει μία υποψηφιότητα που θα έχει πιθανότητες νίκης. Οπως όλα δείχνουν εξασφαλίζει τη στήριξη Τεμπονέρα ο οποίος, προσώρας, δεν θα βγει μπροστά.

Τι θα πράξει ο Αλέξης Τσίπρας; Αμέτοχος μάλλον, εδώ που έφτασαν τα πράγματα, δεν μπορεί να μείνει και οι επόμενες κινήσεις του αναμένονται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Ο Στέφανος Κασσελάκης από την πλευρά του πιστεύει ότι έχει τον αέρα του φαβορί, άλλωστε το 56% του Σεπτεμβρίου κόντρα στην Εφη Αχτσιόγλου είναι πρόσφατο.

Ο Στέφανος Κασσελάκης
Ο Στέφανος Κασσελάκης INTIME

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του την Πέμπτη έδειξε ότι απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των συνέδρων, κάτι που ο ίδιος φρόντισε να το υπογραμμίζει με συνεχείς αναφορές στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ και τα μέλη.

Η αυτοπεποίθηση του νυν προέδρου όμως, έτσι όπως εκφράστηκε στην ομιλία του “βρείτε αντίπαλο και πάμε” ενόχλησε παράλληλα κόσμο ο οποίος μέχρι πρότινος έδειχνε μία σχετική ανοχή στον τρόπο που πολιτεύεται ο Στέφανος Κασσελάκης τους τελευταίους πέντε μήνες ως επικεφαλής.

Η μεγάλη αποκάλυψη του NEWS 24/7 το πρωί της Παρασκευής σύμφωνα με την οποία ο κ. Κασσελάκης είναι ιδιοκτήτης εταιρίας στις ΗΠΑ και ότι μέσω αυτής της εταιρίας δανειοδοτήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας δεν μπορεί φυσικά να μείνει έξω από το κάδρο της προσεχούς αναμέτρησης.

Με μία αμυντική δήλωση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε μέχρι κεραίας το αποκλειστικό ρεπορτάζ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι εφόσον επιβεβαιωθεί ότι ο νόμος τον αφορά θα πουλήσει κάθε εταιρία που κατέχει στο εξωτερικό. Συνεργάτες του πάντως πιστεύουν ότι η εμπιστοσύνη του κόσμου προς το πρόσωπό του δεν κλονίστηκε, κάτι που μένει να φανεί.

Είναι, δε, απολύτως βέβαια ότι το επιτελείου του προέδρου κάνει και αυτό τη δική του μεγάλη προσπάθεια για να εξασφαλίσει στήριξη προβεβλημένων για να ενισχυθεί περαιτέρω το κύρος της υποψηφιότητας.

Μεγάλο ενδιαφέρον αποκτούν πια και οι τοποθετήσεις των υπόλοιπων προβεβλημένων από το βήμα του συνεδρίου. Το τι θα πει ο Σωκράτης Φάμελλος, ο Παύλος Πολάκης, η Θεοδώρα Τζάκρη, ο Γιάννης Ραγκούσης, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η Ρένα Δούρου και άλλα στελέχη αυξημένου κύρους έχει πια ξεχωριστή σημασία.

Ο Αλέξης Τσίπρας πάντως δεν πρόκειται να δώσει το παρών. Είναι ειλημμένη απόφασή του να απουσιάσει κάτι που έτσι και αλλιώς θα έκανε και χωρίς να υπάρχει η χθεσινή του παρέμβαση στο εσωκομματικό μπραντεφέρ.

4ο συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ
4ο συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ ΙΝΤΙΜΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα