Συρεγγέλα: “Πάμε να φτιάξουμε μαζί μια Ελλάδα ακόμα πιο μεγάλη”

Διαβάζεται σε 5'
Η ομιλία της Μαρίας Συρεγγέλα στο 15ο Συνέδριο της ΝΔ
Η ομιλία της Μαρίας Συρεγγέλα στο 15ο Συνέδριο της ΝΔ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Στις ευρωεκλογές “πρέπει να διαφυλάξουμε την πορεία, τη θέση το κύρος της χώρας στην ευρωπαϊκή οικογένεια”, ανέφερε μεταξύ άλλων η Μαρία Συρεγγέλα στο 15ο Συνέδριο της ΝΔ.

Η γραμματέας της ΠΕ της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Συρεγγέλα, άνοιξε τις εργασίες της τελευταίας ημέρας του 15ου συνεδρίου του κόμματος. Στην ομιλία της τόνισε μεταξύ άλλων ότι «όλες και όλοι μαζί, γιορτάζουμε 50 χρόνια αγώνων και προσφοράς στην Πατρίδα. Αγώνων που έχουν δικαιωθεί».

«Και αυτό δεν το λέμε εμείς. Το λέει η Ιστορία. Το λένε οι εξελίξεις. Το λένε οι ίδιοι οι πολίτες. Το λένε τα εκατομμύρια των Ελλήνων που μας εμπιστεύονται μισό αιώνα τώρα – την ώρα που άλλα κόμματα είτε χάνονται στην πορεία του χρόνου είτε πελαγοδρομούν» είπε η κ.Συρεγγέλα.

Προσέθεσε ότι η ΝΔ είναι εδώ και 50 χρόνια η παράταξη που απευθύνεται σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους του Έλληνες, η παράταξη που δίνει λύσεις στα δύσκολα.

«Βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή της μάχης στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Θεσπίσαμε το πιο δημοκρατικό και προοδευτικό Σύνταγμα που γνώρισε ποτέ ο τόπος μας. Βάλαμε, με την υπογραφή του Κωνσταντίνου Καραμανλή σε αυτό εδώ το μέρος που στεκόμαστε σήμερα, στο Ζάππειο Μέγαρο, την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Βάλαμε “πλάτη” για να παραμείνει η χώρα μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση όταν άλλοι την έσυραν στην άκρη του γκρεμού. Υπήρξαμε, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, οι πρωταγωνιστές της ανάταξης της πατρίδας μας στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα» σημείωσε η κ.Συρεγγέλα.

Τόνισε ότι το έμβλημα του κόμματος ο πυρσός, «πάντα φώτιζε και μας θύμιζε τις αρχές για τις οποίες αγωνιζόμαστε» και συμπλήρωσε απευθυνόμενη στους συνέδρους:

«Πρωτεργάτες πάντα εσείς. Εσείς που στελεχώσατε τις τοπικές μας οργανώσεις ανά την Ελλάδα. Εσείς που αγωνιστήκατε στα εκλογικά κέντρα σε κάθε αναμέτρηση. Εσείς που παλέψατε για να ακούγεται παντού η φωνή του κόμματος. Που οργανώνατε δράσεις, που κάνατε κινητοποιήσεις, που μεταφέρατε το πολιτικό μήνυμα της Νέας Δημοκρατίας στην διπλανή και τον διπλανό σας. Για όλους αυτούς τους λόγους, το επετειακό αυτό συνέδριο είναι αφιερωμένο σε εσάς, στους πρωταγωνιστές και τις πρωταγωνίστριες της μεγάλης λαϊκής παράταξης».

Η κ. Συρεγγέλα αναφέρθηκε στο τι έχει πετύχει η ΝΔ σε αυτά τα 50 χρόνια, και είπε:

«Διατηρήσαμε τις παραδόσεις και τον υπεύθυνο πατριωτισμό, αποδεικνύοντας παράλληλα ότι ΝΑΙ η Ελλάς ανήκει εις την Δύσιν. Αποδείξαμε ότι είμαστε κόμμα δημοκρατικό και προοδευτικό. Αποδείξαμε ότι η παράταξή μας είναι ταυτισμένη στη συνείδηση των Ελληνίδων και των Ελλήνων με τη δημοκρατία, την ελευθερία και την πρόοδο. Είναι ταυτισμένη με την αλήθεια και τη συνέπεια. Ξέρει να δίνει δύσκολες μάχες και να τις κερδίζει για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.

Διαχειριστήκαμε τα τελευταία χρόνια έναν υβριδικό πόλεμο στα σύνορα. Αντιμετωπίσαμε μία πρωτοφανή πανδημία. Βρεθήκαμε απέναντι σε πρωτόγνωρες εξωγενείς προκλήσεις. Πήραμε αποφάσεις και δώσαμε αγώνες για το καλό της Ελλάδας. Ξεπεράσαμε, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πήχη, που εμείς οι ίδιοι είχαμε βάλει».

Επίσης προσέθεσε: «Το 2019 παραλάβαμε μια χώρα: Με κατεστραμμένη οικονομία. Με πολλούς φόρους. Με γραφειοκρατία. Με υψηλά ποσοστά ανεργίας. Με τον κατώτατο μισθό στα 650 ευρώ. Με ανεξέλεγκτες ροές στα σύνορά μας. Μια Ελλάδα στο περιθώριο των ευρωπαϊκών και διεθνών εξελίξεων. Μπροστά σε αυτά όμως δεν φοβηθήκαμε, δεν διστάσαμε. Καταφέραμε να πάμε την Ελλάδα ψηλά».

Η γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ υπογράμμισε ότι σε αυτά τα χρόνια η κυβέρνηση της ΝΔ «ανάταξε την ελληνική οικονομία. Κατήργησε ή μείωσε πάνω από 50 φόρους. Ψηφιοποίησε το κράτος. Έφτασε σε μονοψήφιο ποσοστό την ανεργία. Πήγε τον κατώτατο μισθό στα 830 ευρώ. Ενίσχυσε την οικογένεια. Εκσυγχρόνισε την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Διαχειρίστηκε το μεταναστευτικό εφαρμόζοντας μια αυστηρή, αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική. Ενίσχυσε τις Ένοπλες Δυνάμεις και θωράκισε τα εθνικά μας σύνορα. Έκανε την Ελλάδα διαμορφωτή των ευρωπαϊκών εξελίξεων και αποκατέστησε πλήρως την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό».

Τόνισε όμως ότι η ΝΔ έχει ακόμη πολλούς αγώνες να δώσει για να εξασφαλίσει ένα ακόμα καλύτερο μέλλον για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, και τα κεκτημένα της πολιτικής της.

Επισήμανε ότι στις ευρωεκλογές «πρέπει να διαφυλάξουμε την πορεία, τη θέση το κύρος της χώρας στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Να στείλουμε στο Ευρωκοινοβούλιο πρόσωπα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό που θα υπηρετούν και δεν θα υπονομεύουν τα συμφέροντα της πατρίδας μας. Να στείλουμε τους ικανότερους και τις ικανότερες στην Ευρώπη» και έστειλε μήνυμα εγρήγορσης λέγοντας ότι στις 9 Ιουνίου η κάλπη είναι άδεια και δεν θεωρείται τίποτα δεδομένα.

«Να επαναβεβαιώσουμε την πολιτική πρωτοπορία, την πολιτική υπεροχή της παράταξής μας. Να διασφαλίσουμε με τη ψήφο μας τη δυναμική συνέχιση των μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη ο τόπος. Να εξασφαλίσουμε με τη ψήφο μας σταθερότητα, ασφάλεια και σιγουριά στην πορεία της πατρίδας μας. Να πετύχουμε μια πλατιά νίκη. Δεν επαναπαυόμαστε, δεν θεωρούμε τίποτα δεδομένο.

Όσο είμαστε ενωμένες και ενωμένοι όμως, δεν μας φοβίζουν οι ανήθικες επιθέσεις τους. Συνεχίζουμε με πυξίδα τις αρχές και τις αξίες μας. Ενωμένες και ενωμένοι προχωράμε μπροστά με την φλόγα από τον πυρσό να δυναμώνει και να φωτίζει το δρόμο και στις επόμενες γενιές για τα επόμενα 50 χρόνια. Πάμε να φτιάξουμε μαζί Μια Ελλάδα ακόμα πιο μεγάλη» κατέληξε η γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ Μαρία Συρεγγέλα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα