ΣΥΡΙΖΑ: Έντονη αντίδραση για τις αναφορές Μακρή περί προστίμου στους μαθητές

ΣΥΡΙΖΑ: Έντονη αντίδραση για τις αναφορές Μακρή περί προστίμου στους μαθητές
glomex

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι αναφορές της υφυπουργού Παιδείας για πρόστιμο στους μαθητές που δεν τηρούν τους κανόνες.

“Μοναδική σκέψη της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας είναι η καταστολή” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη συνέντευξη της υφυπουργού παιδείας το πρωί στο Mega.

H Ζέτα Μακρή ανέφερε μεταξύ άλλων οτι “θα υπάρχει πρόστιμο στα παιδιά που δεν τηρούν τους κανόνες που ισχύουν για όλο τον πληθυσμό” .

“Η «πολύμηνη» προετοιμασία της κυβέρνησης για την υγειονομική θωράκιση των σχολείων… συνοψίζεται σε πρόστιμα σε ανήλικους μαθητές και εθελοντικό εμβολιασμό” αναφέρει η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ και συμπληρώνει πως “η επιβολή προστίμων αντί για ουσιαστικά μέτρα στα σχολεία, αποκαλύπτει ότι μοναδική σκέψη της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας είναι η καταστολή και η επίθεση στη νέα γενιά και την εκπαιδευτική κοινότητα. Την ίδια στιγμή δεν έχουν αναλάβει καμία από τις ευθύνες που τους αναλογούν ως τώρα για τις πολυπληθείς αίθουσες, τη λειτουργία των ειδικών σχολείων χωρίς κανένα τεστ, την έλλειψη εξοπλισμού για τηλεκπαίδευση, μέχρι τα σωτήρια παγουρίνο και τις κουβερτούλες”.

“Ούτε σκέψη για πρόστιμα σε ανήλικους μαθητές. Ας δαπανήσουν λίγη από την ενεργητικότητά τους στο πώς τα σχολεία, που ανοίγουν τρίτη φορά όπως έκλεισαν, δεν θα ξανακλείσουν στέλνοντας εκ νέου τους μαθητές στο σπίτι” καταλήγει η ανακοίνωση.

Η υφυπουργός Παιδείας ανέφερε μεταξύ άλλων οτι οι εκπαιδευτικοί θα έχουν τη δυνατότητα για δωρεάν τεστ κορονοϊού μέσω της ειδικής πλατφόρμας του υπουργείο, ενώ θα γίνονται, όπως είπε, εθελοντικά τεστ στους μαθητές της Γ’ Λυκείου.

Στο ερώτημα γιατί θα κάνουν εθελοντικά τεστ μόνο οι μαθητές της Γ’ Λυκείου, απάντησε ότι η επιτροπή των ειδικών εκτιμά πως οι υπόλοιπες τάξεις δεν έχουν βεβαρημένο ιικό φορτίο. “Όμως, όποια παιδιά θέλουν, με συναίνεση γονέα, και από άλλες τάξεις, μπορούν να κάνουν τεστ” συμπλήρωσε.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα