ΣΥΡΙΖΑ: Επεισοδιακή Πολιτική Γραμματεία λίγο πριν το Συνέδριο

Διαβάζεται σε 2'
O Στέφανος Κασσελάκης
O Στέφανος Κασσελάκης ΙΝΤΙΜΕ

Με εσωτερικό δημοψηφισμα απείλησε ο Στέφανος Κασσελάκης προκειμένου να περάσουν οι προτάσεις του για νομαρχιακές και ηλεκτρονικές ψηφοφορίες.

Άκρως επεισοδιακή ήταν η (διαδικτυακή) συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει του συνεδρίου του κόμματος που θα ξεκινήσει την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου αποφασίστηκε τελικά να μετατεθούν για 2 εβδομάδες μετά το συνέδριο οι εσωκομματικές εκλογές για τις Νομαρχιακές Επιτροπές και τα συντονιστικά των Οργανώσεων Μελών. Μια απόφαση όμως που φαίνεται τελικά να επιβλήθηκε από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μετά από τις απειλές του Στέφανου Κασσελλάκη για την διενέργεια εσωτερικού δημοψηφίσματος με ηλεκτρονικό τρόπο.

Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρέθηκε τόσο το ζήτημα της εκλογής των προαναφερθέντων οργάνων, όσο και το ζήτημα του αν οι εκλογές για συνέδρους και όργανα θα γίνουν με ψηφιακό τρόπο ή αυτοπρόσωπα. Στην συνεδρίαση αποφασίστηκε πως η εκλογή των συνέδρων θα γίνει στις 17 και 18 Φεβρουαρίου.

Η τακτική του Στέφανου Κασσελάκη να εμφανιστεί στην συνεδρίαση και να απαιτήσει να γίνει αποδεκτή η πρότασή του για ηλεκτρονικές ψηφοφορίες ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα προσφύγει στην βάση με εσωτερικό ψηφιακό δημοψήφισμα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Με τρία στελέχη, τον Αλέκο Φλαμπουράρη, την Κατερίνα Νοτοπούλου και την Ζωή Καρκούλια να αποχωρούν από την συνεδρίαση. Με καταγγελίες μάλιστα για αυταρχική συμπεριφορά και τακτικές ρευστοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εικόνα αυτή προδιαθέτει για ένα συνέδριο όπου σε καθεστώς έντασης θα κριθούν οι συσχετισμοί. Η εικόνα που καταγράφεται είναι πώς ο πόλος του Στέφανου Κασσελάκη και του Νίκου Παππά ουσιαστικά είναι αυτοί που θα αντιπαρατεθούν στην συνεδριακή διαδικασία. Ειδικό ρόλο πάντως θα παίξουν οι λεγόμενοι «παλιοί προεδρικοί». Επίσης το Δίκτυο του Διονύση Τεμπονέρα, που πλέον καταγράφει ισχυρή πολιτική δυναμική μετά την εκδήλωση στο Θέατρο ΑΛΦΑ είναι όμως ερώτημα αν θα μπορέσει αυτό να εκφραστεί και σε οργανωτική δυναμική.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα