ΣΥΡΙΖΑ για την Όλγα: “Είναι γυναικοκτονία που προηγήθηκε μιας άγριας ενδοοικογενειακής βίας”

ΣΥΡΙΖΑ για την Όλγα: “Είναι γυναικοκτονία που προηγήθηκε μιας άγριας ενδοοικογενειακής βίας”
facebook/Πράξη Αγάπης

Να απαγγελθεί στον δράστη που ευθύνεται για τον θάνατο της Όλγας από την Αργυρούπολη η κατηγορία της δολοφονίας εκ προθέσεως, ζητά το τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Το τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχολιάζοντας τον θάνατο της Όλγας από την Αργυρούπολη, υπενθυμίζει τη σημασία της νομικής κατοχύρωσης του όρου γυναικοκτονία.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση τονίζεται πως “η δολοφονία της Όλγας είναι γυναικοκτονία που προηγήθηκε μιας άγριας ενδοοικογενειακής βίας”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Η Όλγα δολοφονήθηκε χθες, αλλά ξυλοκοπήθηκε από τα χέρια του συντρόφου της τον Ιανουάριο του 2022.

Δεν υπάρχουν ‘γιατί’ σε μια πράξη εξουσιαστική. Είναι ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ που προηγήθηκε μιας άγριας ενδοοικογενειακής βίας.

Μόλις αρχίσουμε να λέμε τις σωστές λέξεις, θα μάθουμε τελικά και την ουσία της πράξης. Θα μάθουμε πως δεν αρκεί να λέμε, αλλά και να νομοθετούμε κυρίως για να προλαμβάνουμε. Να προλαμβάνουμε να μη χάνονται ζωές γυναικών επειδή κάποιος θεωρεί ότι μπορεί να εξουσιάζει μια άλλη ζωή πέρα από την δική του.

Ζούμε σε μια κοινωνία που το «τέρας» δεν οπλίζεται μόνο του αλλά και από τους γύρω του, τα στερεότυπα και τις συνθήκες έμφυλης ανισότητας και πατριαρχίας που επικρατούν ακόμα. Μια κοινωνία που έχει εγκλωβιστεί στα «κουτιά» του καθωσπρεπισμού, του “τι θα πει ο κόσμος”, που δεν βοηθάει και δεν δίνει το χέρι όταν χρειάζεται γιατί αυτό φαίνεται άσχημο απέναντι στην εικόνα της τέλεια φτιαγμένης οικογένειας.

Ζητάμε να απαγγελθεί στον δράστη η κατηγορία της δολοφονίας εκ προθέσεως.

Ζητάμε, για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση να σταματήσει να στρουθοκαμηλίζει και να νομοθετήσει τον όρο γυναικοκτονία στον ελληνικό ποινικό κώδικα ως νέο έγκλημα.

Η κατοχύρωση του όρου θα βοηθήσει όχι μόνο στην νομοθετική αλλαγή αλλά θα συμβάλει και στη συνειδησιακή αλλαγή. Θα πάρει άλλη βαρύτητα στην καθημερινότητα μας. Θα το υπολογίζουμε και δε θα βλέπουμε κάθε φορά πίσω από το έγκλημα, νούμερα και αριθμούς, αλλά γυναίκες.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα