ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα στις καταγελίες για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα στις καταγελίες για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας Eurokinissi

"Μέσα στον πανικό της η κυβέρνηση αποφάσισε να φορτώσει τις ευθύνες στους υγειονομικούς για να ξεφορτωθεί τη δική της ανικανότητα", τονίζει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

“Η κυβέρνηση συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα για τις καταγγελίες γιατρών πως το 80% των θυμάτων του δεύτερου κύματος πέθανε εκτός ΜΕΘ”, τονίζει σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Όπως αναφέρει, “εδώ και τρεις μέρες, μία μετά την άλλη οι ενώσεις νοσοκομειακών γιατρών, καταγγέλλουν το απύθμενο θράσος του κ. Κοντοζαμάνη, ο οποίος επέρριψε τις ευθύνες στους γιατρούς. Σε αυτούς δηλαδή που παρά την εγκληματική ολιγωρία της κυβέρνησης στην ενίσχυση του ΕΣΥ, δίνουν κάθε μέρα τη μάχη με αυτοθυσία για να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Και όχι στον ίδιο τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς του, που δήλωναν πως αν είχαμε περισσότερες ΜΕΘ θα είχαμε και περισσότερα θύματα”, συνεχίζει η ανακοίνωση.

“Μάταια περιμένουμε τόσο καιρό την απάντηση στη σχετική ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για το ποσοστό των θανάτων εκτός ΜΕΘ. Όπως μάταια περιμέναμε τρεις μέρες ένα σχόλιο του κ. Μητσοτάκη για την αήθη επίθεση του υπουργού του στους υγειονομικούς”, τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση και σχολιάζει πως “μέσα στον πανικό της η κυβέρνηση αποφάσισε τον εύκολο δρόμο, δηλαδή να φορτώσει τις ευθύνες στους υγειονομικούς για να ξεφορτωθεί τη δική της ανικανότητα”.

“Καλούμε την κυβέρνηση αντί να ψάχνει για αποδιοπομπαίους τράγους για τα δικά της λάθη έστω και τώρα να ενισχύσει πραγματικά το σύστημα υγείας“, καταλήγει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα