ΣΥΡΙΖΑ: ‘Κόλαφος’ για τη ΝΔ η δήλωση του προέδρου του ΕΛΚ για το Σκοπιανό

ΣΥΡΙΖΑ: ‘Κόλαφος’ για τη ΝΔ η δήλωση του προέδρου του ΕΛΚ για το Σκοπιανό
Tα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ eurokinissi

Για πανηγυρικό άδειασμα της "τυχοδιωκτικής τακτικής Μητσοτάκη" στο Σκοπιανό κάνει λόγο το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις δηλώσεις Ντολ για "παράθυρο ευκαιρίας" στο ζήτημα

Την πρόβλεψη ότι η τακτική του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Σκοπιανό με δεδομένη τη θέση που ξεκάθαρα έλαβε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για “παράθυρο ευκαιρίας” για λύση, οδηγεί τον πρόεδρο της ΝΔ στην απομόνωση στην Ευρώπη κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το κυβερνών κόμμα, σημειώνεται ότι “η δήλωση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Ζοζέφ Ντολ, σχετικά με τη διαδικασία επίλυσης του ζητήματος που αφορά την ονομασία της ΠΓΔΜ που βρίσκεται σε εξέλιξη, αποτελεί κόλαφο για τη Νέα Δημοκρατία, η οποία είναι μέλος του ΕΛΚ, αλλά και για τον ίδιο τον πρόεδρο της, Κυριάκο Μητσοτάκη”.

Ακολούθως, στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο ηγέτης του ΕΛΚ δήλωσε στην ιστοσελίδα Εuractiv πως ευελπιστεί “ότι θα βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση και χαιρετίζουμε αυτό το παράθυρο ευκαιρίας που θα μπορούσε να οδηγήσει σε απτά αποτελέσματα”.

Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει: “Η δήλωση αυτή αδειάζει πανηγυρικά την τυχοδιωκτική τακτική του Κυρ. Μητσοτάκη ο οποίος, στην ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, υιοθέτησε τη ρητορική της λαϊκιστικής άκρας δεξιάς, με μοναδικό σκοπό την επιδίωξη μικροκομματικού οφέλους”. Και καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ: “Η εξέλιξη αυτή οδηγεί τον Κυρ. Μητσοτάκη στην απομόνωση στην Ευρώπη. Ο τυχοδιωκτισμός και η μικροπολιτική, άλλωστε, δεν υπήρξαν ποτέ καλοί σύμβουλοι”.

Μαξίμου: Ο Μητσοτάκης ‘χαϊδεύει’ την ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ

Το Μέγαρο Μαξίμου σχολιάζει άλλωστε με καυστικό τρόπο τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με το όνομα της πΓΔΜ.

Όπως σημειώνουν κύκλοι της κυβέρνησης, χθες ο κ. Μητσοτάκης «δέσμευσε το κόμμα του σε μια ανεύθυνη και καιροσκοπική «μη στάση» σχετικά με το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, προκειμένου να ‘χαϊδέψει’ την ακροδεξιά εθνικιστική πτέρυγα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  

Δεν έχουν περάσει ούτε 24 ώρες και η στρατηγική αυτή μπάζει ήδη νερά: Ο ηγέτης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, χαρακτήρισε σήμερα ως «παράθυρο ευκαιρίας για την επίλυση του ζητήματος» τις τελευταίες εξελίξεις  για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ».

«Περιμένουμε με ενδιαφέρον αν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας θα είναι ένα ακόμα βήμα προς την αυτογελοιοποίηση» προσθέτουν με νόημα οι ίδιοι κύκλοι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα