ΣΥΡΙΖΑ: “Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί δεν είναι πειραματόζωα”

ΣΥΡΙΖΑ: “Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί δεν είναι πειραματόζωα”
Τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου Eurokinissi

«Η υπουργός Παιδείας από το "ούτε βήμα πίσω από την απευθείας μετάδοση των μαθημάτων" μόλις προχτές, σήμερα δηλώνει "δεν μιλήσαμε ποτέ για κάμερες"» επισημαίνει ο Αλ. Χαρίτσης.

Για «αχρείαστο ρίσκο σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του εκπροσώπου του Αλέξη Χαρίτση, ενώ ασκεί κριτική στην υπουργό Παιδείας λέγοντας ότι «έχει αριστεύσει στο γενικευμένο μπάχαλο γύρω από τις συνθήκες της τηλε-εκπαίδευσης».

Από το «ούτε βήμα πίσω από την απευθείας μετάδοση των μαθημάτων» μόλις προχτές, σήμερα δηλώνει «δεν μιλήσαμε ποτέ για κάμερες», αναφέρει ο κ. Χαρίτσης και προσθέτει: «Φαίνεται ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είναι αλλεργική στον προσεκτικό σχεδιασμό της ¨επόμενης μέρας¨ της πανδημίας».

Σχολιάζοντας το άνοιγμα των σχολείων αναφέρει ότι «πρόκειται για μια απόφαση που ουδεμία σχέση έχει με την εκπαιδευτική διαδικασία. Εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο πολιτικές σκοπιμότητες της κυβέρνησης που επιχειρεί, εσπευσμένα και πρόχειρα, να δημιουργήσει εικόνα επίπλαστης κανονικότητας».

Κλείνοντας ο κ. Χαρίτσης υποστηρίζει: «Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί όμως δεν είναι πειραματόζωα. Το ελληνικό σχολείο – όλων των βαθμίδων – απαιτεί γενναία στήριξη, ενίσχυση στις υποδομές, ψηφιακή αναβάθμιση και κυρίως εμπιστοσύνη στους ανθρώπους του. Το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας συρρικνώνει το δημόσιο σχολείο και απερρίφθη στη δημόσια διαβούλευση. Πρέπει να αποσυρθεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα