ΣΥΡΙΖΑ: Οι πρόβες αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης από τους υποψηφίους και η πρόταση Τσακαλώτου

ΣΥΡΙΖΑ: Οι πρόβες αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης από τους υποψηφίους και η πρόταση Τσακαλώτου
INTIME NEWS

Εξι ημέρες πριν από τις εκλογές της 17ης Σεπτεμβρίου οι πέντε υποψήφιοι για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να πείσουν ότι διαθέτουν τα κατάλληλα προσόντα αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το συνδυασμό προεκλογική καμπάνια με καθήκοντα αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρούν να υπηρετήσουν τις τελευταίες ημέρες οι πέντε υποψήφιοι για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά μετά την τεράστια καταστροφή στη Θεσσαλία.

Η Εφη Αχτσιόγλου βρίσκεται επί του πεδίου και επισκέπτεται τις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο. Η πρώην Υπουργός Εργασίας δεν παραλείπει να κατακεραυνώνει την κυβέρνηση και ειδικά τον Πρωθυπουργό αναδεικνύοντας βαριές ευθύνες, που όπως λέει, πρέπει κάποια να στιγμή να αναληφθούν.

Από την πλευρά του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατέθεσε-ήδη από το Σάββατο-την πρόταση προς τους γραμματείς του κόμματος, Ράνια Σβίγκου και Γιώργο Βασιλειάδη να διοργανωθεί μία κοινή εκστρατεία των πέντε υποψηφίων στις πληγείσες περιοχές.

Εγραψε χαρακτηριστικά ο πρώην Υπουργός Οικονομικών: “ζήτησα από τη γραμματέα, τον αναπληρωτή γραμματέα και τον επικεφαλής της ΚΟ του κόμματος -σε συνέχεια σχετικής συζήτησης στην Πολιτική Γραμματεία- να φροντίσουν ώστε κλιμάκια του κόμματος, όλες και όλοι μας μαζί, συντεταγμένα, να κάνουμε ό,τι χρειαστεί ώστε η βοήθεια που θα προσφέρουμε να είναι ουσιαστική. Μακριά και έξω από προσωπικές στρατηγικές, οφείλουμε να αντιληφθούμε το μέγεθος της ευθύνης που μας αντιστοιχεί -ως η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας- και να κινηθούμε όπως μας αρμόζει: ως το όλον κόμμα”.

Οι συσκέψεις το Σαββατοκύριακο στην Κουμουνδούρου ήταν συνεχείς. Μία από τις πρώτες αποφάσεις ήταν ότι από την Τρίτη θα σταλούν στη Θεσσαλία ισχυρά κλιμάκια του κόμματος (στα οποία θα συμπεριλαμβάνονται και οι αρμόδιοι τομεάρχες) με σκοπό να καταγράψουν λεπτομερώς τα προβλήματα και να καταλήξουν σε συγκεκριμένες προτάσεις για την επόμενη μέρα.

Η πρόταση Τσακαλώτου για την ώρα είναι πάνω στο τραπέζι και συζητείται με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά.

Ο Νίκος Παππάς από την πλευρά του δεν παρέλειψε να θίξει το ομιχλώδες και συχνά όχι και τόσο συντροφικό εσωκομματικό τοπίο γράφοντας χαρακτηριστικά πως “τεχνητές εντάσεις, παραλυτικές ισορροπίες, σεξισμός, ομοφοβία, ηλικιακός ρατσισμός και φυσική βία δεν έχουν θέση στην παράταξή μας”.

Υψηλά τους αντιπολιτευτικούς τόνους έχει, τέλος, ο Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος επίσης βρέθηκε στη Θεσσαλία και διαπίστωσε από κοντά την τραγικότητα της κατάστασης και τα τεράστια κενά στην αντίδραση του κρατικού μηχανισμού.

Ο πρώτος γύρος των εσωκομματικών εκλογών είναι προγραμματισμένος-εκτός νέου απροόπτου-για την προσεχή Κυριακή. Το αν και το πως θα εκπροσωπηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ θα αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες με το σχετικό βάρος να πέφτει στον επικεφαλής της ΚΟ Σωκράτη Φάμελλο.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα