ΣΥΡΙΖΑ: “Ποιοι είχαν εσωτερική ενημέρωση για τη μετοχή της ΔΕΗ;”

ΣΥΡΙΖΑ: “Ποιοι είχαν εσωτερική ενημέρωση για τη μετοχή της ΔΕΗ;”
Πανό στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Eurokinissi

"Εσωτερική ενημέρωση" για τη μετοχή της ΔΕΗ στο Χρηματιστήριο καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ και ζητεί από την Επιτρoπή Κεφαλαιαγοράς να προχωρήσει σε ελέγχους.

Για “εσωτερική ενημέρωση” σχετικά με την μετοχή της ΔΕΗ και την  πρόσφατη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Επιχείρησης κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας να διενεργηθεί έρευνα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση “δεδομένου ότι για την ΑΜΚ της ΔΕΗ γνώριζε μόνο η Διοίκησή της και ο κ. Μητσοτάκης με τους στενούς συνεργάτες του, περιμένουμε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς που παρενέβη μόνο μετά την κατακραυγή, το αυτονόητο».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Η επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να ελέγξει ποιοι είχαν εσωτερική ενημέρωση για τη μετοχή της ΔΕΗ και από ποιους

Χιλιάδες μικροεπενδυτές έχασαν τα χρήματά τους από κινήσεις στο Χρηματιστήριο με τη μετοχή της ΔΕΗ που είναι τουλάχιστον ύποπτες. Για εννιά μέρες, μετά την ανακοίνωση πώλησης του 49% της θυγατρικής της (ΔΕΔΔΗΕ) αντί να ανέβει η μετοχή της, όπως όλοι προεξοφλούσαν, βυθίστηκε από τα 10,5 στα 9,02 ευρώ στις 23 Σεπτεμβρίου, ημέρα που μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου ανακοινώθηκε η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου. Την ώρα δηλαδή που μικροεπενδυτές αγόραζαν μετοχές της ΔΕΗ, κάποιοι για ανεξήγητο λόγο ξεφορτώνονταν πακέτα μετοχών μέχρι να ανακοινωθεί η ΑΜΚ της Επιχείρησης.

Δεδομένου ότι για την ΑΜΚ της ΔΕΗ γνώριζε μόνο η Διοίκησή της και ο κ. Μητσοτάκης με τους στενούς συνεργάτες του, περιμένουμε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς που παρενέβη μόνο μετά την κατακραυγή, το αυτονόητο: Να ελέγξει μία προς μία όλες τις πράξεις πώλησης που έγιναν τις 9 αυτές μέρες και να ενημερώσει Αρχές και πολίτες ποιοι ήταν αυτοί που πουλούσαν μετοχές όταν όλοι προεξοφλούσαν άνοδο και από πού είχαν εσωτερική πληροφόρηση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα