ΣΥΡΙΖΑ: Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

ΣΥΡΙΖΑ: Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας
Η Έφη Αχτσιόγλου INTIME NEWS

Πυκνώνουν οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ με την Πολιτική Γραμματεία να συνεδριάζει το απόγευμα της Δευτέρας. Τα θέματα που θα συζητηθούν.

Ξεκίνησε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενόψει των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής που θα λάβει χώρα το Σαββατοκύριακο. Η Πολιτική Γραμματεία ήταν προγραμματισμένη για τις 13.00 αλλά τελικά άρχισε μετά τις 16:00, έχοντας επισήμως ως θέμα της τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η Πολιτική Γραμματεία αναμένεται να εξετάσει και το θέμα του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος μετά την παραίτηση της Πόπης Τσαπανίδου. Το χρονοδιάγραμμα για την εκλογή του νέου προέδρου και η ονοματολογία για τη διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα αποτελούν σε κάθε περίπτωση, μέρος της ατζέντας, καθώς ορισμένα στελέχη προσδοκούν στο να αλλάξουν τις αποφάσεις που ήδη έχουν ληφθεί.

Θυμίζουμε ότι στην προηγούμενη συνεδρίασή της, στις 30 Μαίου, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ επικύρωσε την εισήγηση της γραμματέως του κόμματος, Ράνιας Σβίγκου. Σε αυτήν περιλαμβάνονταν η διεξαγωγή διαρκούς συνεδρίου στα τέλη Αυγούστου και στην συνέχεια εκλογή νέου προέδρου, στην θέση του Αλέξη Τσίπρα, στις αρχές Σεπτεμβρίου με πιθανότερες ημερομηνίες την 3η και την 10η του μήνα. Επίσης στην συνέχεια την πραγματοποίηση Εκτάκτου Συνεδρίου τον Νοέμβριο ή αρχές Δεκεμβρίου προκειμένου να αναλυθεί διεξοδικά η πορεία και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ. Η απόφαση αυτή στηρίχθηκε από την συντριπτική πλειοψηφία των μελών της Πολιτική Γραμματείας.

Ωστόσο, στελέχη φέρονται να προσπαθούν να ανατρέψουν το παραπάνω χρονοδιάγραμμα με “ενορχηστρωτή” τον Χρήστο Σπίρτζη, θέτοντας μεταξύ άλλων να γίνει το συνέδριο σε χρόνο μεταγενέστερο, τον Νοέμβριο ή ακόμη και τον Φεβρουάριο. Με την θέση αυτή πληροφορίες θέλουν να συντάσσεται – παρότι αποφεύγει τις δημόσιες τοποθετήσεις- και ο Νίκος Παππάς, ο οποίος φημολογείται ότι θα είναι και υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανάλογες θέσεις φέρεται να έχει και ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος θεωρείται επίσης μια πιθανή υποψηφιότητα. Υπέρ της διενέργειας συνεδρίου το Φθινόπωρο έχει ταχθεί και ο Διονύσης Τεμπονέρας αναπτύσσοντας όμως ένα δικό του αυτόνομο σκεπτικό δίχως να προτείνει παραίτηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται οι ανακοινώσεις για τις υποψηφιότητες για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ που πρέπει να έχουν γίνει έως και την συνεδρίαση της Κ.Ε. Δεν είναι πλέον κρυφό στην Κουμουνδούρου ότι η υποψηφιότητα που φέρεται να συγκεντρώνει την μεγαλύτερη δυναμική είναι αυτή της Έφης Αχτσιόγλου.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα