ΣΥΡΙΖΑ: “Θρασύτητα Κοντοζαμάνη, επικίνδυνη κυβέρνηση”

ΣΥΡΙΖΑ: “Θρασύτητα Κοντοζαμάνη, επικίνδυνη κυβέρνηση”
Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης Eurokinissi

Για "θρασύτατη επίρριψη ευθυνών" του Βασίλη Κοντοζαμάνη στους γιατρούς κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωσή του με αφορμή την τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας σχετικά με τους θανάτους εκτός ΜΕΘ.

Για θρασύτατο μοίρασμα ευθύνης της “επικίνδυνης κυβέρνησης” στους γιατρούς που “υποκριτικά χειροκροτούσαν από τα μπαλκόνια τους” κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωσή του μετά την τοποθέτηση του Βασίλη Κοντοζαμάνη σχετικά με τους θανάτους ασθενών με κορονοϊό εκτός ΜΕΘ.

Υπενθυμίζεται πως ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κατά την τακτική ενημέρωση της Παρασκευής για τον κορονοϊό, κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση δημοσιογράφου που ανέφερε μεταξύ άλλων ότι “από την ανάλυση των στοιχείων του ΕΟΔΥ προκύπτει πως το 80% των θανάτων ασθενών με Covid-19 καταγράφονται εκτός ΜΕΘ”, σχολιάζοντας:

“Επιτρέψτε μου να πω ότι την περίοδο αυτή που διανύουμε από την αρχή της πανδημίας, κανένας συμπολίτης μας που χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας δεν έμεινε εκτός μονάδος. Για να μπει κάποιος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας πρέπει να πληρούνται κάποια κριτήρια και είναι ο γιατρός, ο θεράπων ιατρός, οι ειδικοί γιατροί οι οποίοι αποφασίζουν εάν κάποιος θα νοσηλευτεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ή όχι. Και πολλές φορές, η απόφαση αυτή λαμβάνει υπόψη παράγοντες όπως είναι οι πολλαπλές συννοσηρότητες, οι οποίες παίζουν τον κρίσιμο και καθοριστικό ρόλο προκειμένου να ληφθεί η απόφαση εισαγωγής ή όχι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας”.

Αυτή η τοποθέτηση έφερε και την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που εξέδωσε τη σχετική ανακοίνωση:

Στην χώρα της «ατομικής ευθύνης» τα κυβερνητικά στελέχη συνεχίζουν να μην ευθύνονται για τίποτα. Χθες ο κ. Κοντοζαμάνης όταν ρωτήθηκε για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ, που με βάση καταγγελίες έχουν φτάσει το 80%, επέρριψε με θρασύτητα ευθύνες στους γιατρούς. Μπροστά στον πανικό για την απώλεια ελέγχου η κυβέρνηση έχει αρχίσει να μοιράζει ευθύνες για τις δικές της εγκληματικές επιλογές στους υγειονομικούς και στην Επιτροπή των ειδικών. Από εκεί που υποκριτικά τους χειροκροτούσαν από τα μπαλκόνια τους, τώρα ετοιμάζονται να τους καθίσουν στο εδώλιο και να τους ενοχοποιήσουν για τους χιλιάδες θανάτους. Άλλη μια ένδειξη ότι έχουμε μια επικίνδυνη κυβέρνηση που ούτε θέλει ούτε μπορεί να οργανώσει την άμυνα της κοινωνίας απέναντι στην πανδημία”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα