ΣΥΡΙΖΑ: Το παρών για την ΑΟΖ ήταν ένας σχεδόν τέλειος συμβιβασμός

ΣΥΡΙΖΑ: Το παρών για την ΑΟΖ ήταν ένας σχεδόν τέλειος συμβιβασμός
ΒΟΥΛΗ-ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Αφού συγκρούστηκαν οι δύο κυρίαρχες προσεγγίσεις, η επιλογή του παρών για τον ΣΥΡΙΖΑ στη ψηφοφορία για την ΑΟΖ με την Αίγυπτο έμοιαζε να είναι σολομώντεια λύση.

H επιλογή για “παρών” από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της συζήτησης στη Βουλή για την κύρωση της Συμφωνίας της ΑΟΖ με την Αίγυπτο ήταν μία επιλογή συμβιβασμού των εσωκομματικών τάσεων και ισορροπιών. 

Μέσα στους κόλπους του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης “συγκρούστηκαν” μέχρι την τελευταία ώρα δύο εντελώς διαφορετικές προσεγγίσεις. Μία ήταν αυτή της πολύ σκληρής γραμμής, του Οχι δηλαδή, που οι θιασώτες της βάσιζαν αφενός στο τάιμινγκ της Συμφωνίας και αφετέρου στη στάση της Νέας Δημοκρατίας στη Συμφωνία των Πρεσπών. 

Από την άλλη υπήρχε η γραμμή του Ναι που υποστήριχθηκε όχι μόνο από μέλη της κίνησης των 53 που κατέχουν και βουλευτικό θώκο αλλά και από άλλα στελέχη του ευρύτερου Συριζαϊκού σύμπαντος πολλά εκ των οποίων είναι “βαριά” ονόματα που αποπνέουν σεβασμό. 

Εν τέλει υπήρξε συμβιβασμός, συγκερασμός καλύτερα των δύο κυρίαρχων τάσεων για το ζήτημα, σε μία ακόμη προσπάθεια τήρησης των ισορροπιών εντός του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα, ως προς αυτή τη φάση, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. 

Για την… τήρηση της επιλογής, τουλάχιστον δύο πηγές ανέφεραν στο News24/7 ότι δεν θα υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι “μπετόν” στο “παρών” χωρίς να υπάρχει κίνδυνος για Οχι ή Ναι κατά τη ψηφοφορία. 

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι έχουν λυθεί οι εσωκομματικές διενέξεις. Κάθε άλλο, θα έλεγε κανείς… 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα