Σύσκεψη το Σάββατο στο Μαξίμου για την οπαδική βία, μετά τον τραυματισμό του αστυνομικού

Διαβάζεται σε 2'
Σύσκεψη το Σάββατο στο Μαξίμου για την οπαδική βία, μετά τον τραυματισμό του αστυνομικού
SOOC

Σύσκεψη με τους υπουργούς Οικονόμου, Φλωρίδη και Βρούτση θα έχει το Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύσκεψη για την οπαδική βία θα έχει αύριο, Σάββατο, στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου, τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη, τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, τους υπουργούς Επικρατείας Σταύρο Παπασταύρου και Άκη Σκέρτσο, και τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκο.

Η σύσκεψη, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στις 11:00, πραγματοποιείται μετά τον βαρύτατο τραυματισμό αστυνομικού από ναυτική φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια επεισοδίων με χούλιγκαν έξω από το κλειστό γυμναστήριο της Νίκαιας “Μελίνα Μερκούρη”, όπου διεξαγόταν αγώνας βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού.

“Οι δράστες όλων αυτών των φρικτών εγκλημάτων δεν έχουν σχέση με τον αθλητισμό και τους χιλιάδες φιλάθλους που θέλουν να πάνε στο γήπεδο. Είναι κοινοί εγκληματίες που με την ανοχή κάποιων απειλούν και κάποιες φορές αφαιρούν ζωές και καταστρέφουνε περιουσίες”, δήλωσε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Ο κ. Μαρινάκης εκτίμησε πάντως ότι οι αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στον Ποινικό Κώδικα θα λύσουν σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα της οπαδικής βίας.

“Αυτοί όλοι οι εγκληματίες που δεν έχουν ούτε χρώμα ούτε ομάδα, είναι εγκληματίες και πρέπει να είμαστε όλοι απέναντι τους, διαπράττουν βαρύτατα κακουργήματα μέχρι ανθρωποκτονίες αλλά κάνουν και πλημμελήματα που έχουν μεγάλες επιπτώσεις στη δημόσια περιουσία. Δεν θα έχουμε ξανά αυτό που ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια ότι μπαίνουν με μια διαδικασία αυτοφώρου, καταδικάζονται και βγαίνουν έξω. Αυτά τελειώνουν με τις επικείμενες αλλαγές του Ποινικού Κώδικα”, υποστήριξε ειδικότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα