Επεισόδια στον Ρέντη: Διασωληνωμένος αστυνομικός μετά την επίθεση με φωτοβολίδα

Διαβάζεται σε 2'
Ασθενοφόρο (φωτογραφία αρχείου)
Ασθενοφόρο (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI

Σοβαρά επεισόδια έξω από το γήπεδο Μελίνα Μερκούρη, στον Ρέντη. 150 άτομα επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έκαναν χρήση χημικών. Στην εντατική διασωληνωμένος ένας αστυνομικός, μαζικές προσαγωγές.

Οριστικά διακόπηκε η αναμέτρηση ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό για το Λιγκ Καπ, ύστερα από σοβαρά επεισόδια που ξέσπασαν το βράδυ της Πέμπτης, έξω από το γήπεδο Μελίνα Μερκούρη, στον Ρέντη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ένας αστυνομικός.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Αστυνομία, 150 άτομα βγήκαν έξω από το κλειστό και πέταξαν βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών.

Η μυρωδιά από τα δακρυγόνα πέρασε μέσα στο κλειστό, με τον διαιτητή να δίνει εντολή στους παίκτες των δύο ομάδων να πάνε στα αποδυτήρια.

Ενισχύσεις της αστυνομίας – Μαζικές προσαγωγές

Στο σημείο, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, έσπευσαν αστυνομικές ενισχύσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου βρίσκονται περί τα 700 άτομα, με την ΕΛ.ΑΣ να έχει ξεκινήσει τις μαζικές προσαγωγές.

Νωρίτερα, οι αστυνομικές δυνάμεις δεν επέτρεπαν, παρά μόνο γυναίκες και παιδιά, να απομακρυνθούν από το σημείο.

Με ακατάσχετη αιμορραγία ο αστυνομικός, στη ΜΕΘ

Από τα επεισόδια τραυματίστηκε σοβαρά ένας αστυνομικός -αρχιφύλακας των ΜΑΤ, ηλικίας 31 ετών- ο οποίος δέχτηκε φωτοβολίδα ευθείας βολής στο μηρό.

Παρελήφθη από το ΕΚΑΒ χωρίς τις αισθήσεις του, με ακατάσχετη αιμορραγία, και στη συνέχεια διακομίστηκε σε πολύ σοβαρή κατάσταση στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας.

Εκεί κρίθηκε απαραίτητο να διασωληνωθεί, ενώ λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα και μετά από αρκετές ώρες ολοκληρώθηκε το χειρουργείο στο πόδι του.

Ο 31χρονος αστυνομικός χειρουργήθηκε για αρκετές ώρες με το ιατρικό επιτελείο να κάνει τα αδύνατα-δυνατά για να τον κρατήσει στη ζωή και εν τέλει τα κατάφερε μετά από ένα δύσκολο χειρουργείο και αφού του έβγαλε αρκετά θραύσματα από το πόδι του.

Υπάρχει βέβαια συγκρατημένη αισιοδοξία και η κατάσταση του παραμένει κρίσιμη καθώς το ιατρικό επιτελείο θα είναι από πάνω του τις επόμενες μέρες για να παρακολουθεί από κοντά την κατάσταση της υγείας του και πως αυτή εξελίσσεται.

Μετά τις εξελίξεις αυτές, στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας βρέθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, αλλά και σύσσωμη η φυσική και πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα