Σκάφη, κέρδη από λαχεία και καταθέσεις βουλευτών… 13 ευρώ

Σκάφη, κέρδη από λαχεία και καταθέσεις βουλευτών… 13 ευρώ
ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ (EUROKINISSI // ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Από τους φτωχότερους της Βουλής ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ. Βούρος με καταθέσεις μόλις 13 ευρώ. Χωρίς ΙΧ ο Θ. Πάγκαλος. Η πλούσια λίστα με τους "σκαφάτους" και καταθέσεις σε ανύπαρκτες τράπεζες. Μία πιο προσεχτική ματιά στην περιουσιακή κατάσταση των "572" στο NEWS 247

Από τα απόγειο της καριέρας στη δραματική μείωση εσόδων. Για άλλους, η θητεία στη Βουλή περνάει πρώτα από κάποια πολυτελή κρουαζιέρα με σκάφος αναψυχής.

Η γκάμα των αποτελεσμάτων των πόθεν έσχες των “572” ποικίλλει . Δεν είναι λίγα τα πολιτικά στελέχη που εμφανίζονται με σημαντική ακίνητη περιουσία και άλλοι που απλά στάθηκαν τυχεροί και κληρονόμησαν οικόπεδα και βοσκοτόπια ή έτυχαν κάποιας δωρεάς. 

Μεγάλος είναι και ο αριθμός εκείνων που δηλώνουν διόλου ευκαταφρόνητες τραπεζικές καταθέσεις, ενώ άλλοι εμφανίζονται πιο συνετοί στην τοποθέτηση των χρημάτων τους επιλέγοντας αγορά ακινήτων.

Κάποιοι από αυτούς δεν διστάζουν να δηλώσουν μηδαμινές καταθέσεις, ενώ σταθερή παραμένει η αγάπη κάποιων για τη θάλασσα και τα σκάφη αναψυχής.

Ας ρίξουμε όμως μία πιο προσεχτική ματιά στα περίεργα των “πόθεν έσχες”

Τα κατώγια

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και ηθοποιός Γιάννης Βούρος εμφανίζει εισοδήματα 24.648 ευρώ από την βουλευτική του αποζημίωση, διαθέτει ένα διαμέρισμα 150 τ.μ. στην Αθήνα, ωστόσο στην τράπεζα έχει καταθέσεις που αγγίζουν το ποσό των 13,27 ευρώ.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη εμφανίζει εισόδημα ύψους 24.152 ευρώ από την βουλευτική αποζημίωση και έχει καταθέσεις 8.000 ευρώ, ενώ δεν διαθέτει ούτε ένα ακίνητο ή μετοχές.

Μεταξύ εκείνων των βουλευτών που εμφανίζονται με πενιχρά εισοδήματα είναι η βουλευτής της ΝΔ κυρία Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, η οποία δηλώνει εισόδημα ύψους 24.721 από την βουλευτική της αποζημίωση , ενώ οι καταθέσεις της ανέρχονται σε 6.643 ευρώ. Στα αρνητικά του “πόθεν έσχες” της συγκαταλέγεται το γεγονός ότι δεν διαθέτει ούτε ένα σπίτι.

Η σύζυγος του Αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Γιάννη Ραγκούση, δηλώνει ως μοναδικό εισόδημα 3.111 ευρώ το οποίο προέρχεται από το επίδομα που λαμβάνει για το 3ο παιδί.

Ζήτημα υπήρξε με ακίνητο του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου στη Ν. Ερυθραία που καταγράφεται ως αξία 17.000 ευρώ. Ωστόσο, ο ίδιος σημειώνει ότι πρόκειται για εργασίες ανακαίνισης.

Τα ανώγια

Στα αξιοσημείωτα και η περίπτωση του βουλευτή της ΝΔ Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος μεταξύ των πολλών ακινήτων που διαθέτει, δηλώνει συμμετοχή 11% και σε 45 γραφεία που πήρε από γονική παροχή το 2009.

Παρ’ ότι πάντως είναι αρκετοί οι βουλευτές και υπουργοί που δηλώνουν από κοινού με τους συζύγους του ή από μόνοι τους υψηλά ποσά σε καταθέσεις και εισοδήματα, ο δ΄ αντιπρόεδρος της Βουλής Βαΐτσης Αποστολάτος έχει το δικό του ενδιαφέρον καθώς μεταξύ των καταθέσεών του, δηλώνει και 1 εκατ. ευρώ το οποίο είχε κερδίσει σε λαχείο.

Επίσης, η πρώην υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη δηλώνει καταθέσεις 70.700 λίρες Αγγλίας σε μια τράπεζα με την επωνυμία “ΒOUTTS” η οποία -τουλάχιστον στις μηχανές διαδικτυακής αναζήτησης- δεν ανεβρέθη ως τράπεζα.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος ανήκει στην κατηγορία των πολιτικών με πολύ σημαντική ακίνητη περιουσία μεγάλο τμήμα της οποίας προέρχεται από κληρονομιές και γονική παροχή.

Ωστόσο, ο ίδιος φαίνεται ότι δεν έχει στην κατοχή του ούτε ένα αυτοκίνητο πόλης. Και παρά την αδυναμία του να πληρώσει το χαράτσι , ο ίδιος έχει αποκτήσει σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ από αγοραπωλησία ακινήτου.

Οι “σκαφάτοι”

Οι εραστές της θάλασσας, οι οποίοι δηλώνουν κάτοχοι σκαφών αναψυχής, είναι αρκετοί.

Μεταξύ αυτών οι κκ. Ν. Δένδιας, Σ. Βαλυράκης, Οδ. Βουδούρης, Μ. Βαρβιτσιώτης, Γ. Αρβανιτίδης, Ευ. Αργύρης, Γ. Ανατολάκης, Ν. Αλευράς, Λιάνα Κανέλλη, Ηλ. Καρανίκας, Π. Καμμένος, Ευαγγελία Κουρουπάκη, Κ. Κουκοδήμος, Σπ. Κουβέλης, Κ. Καραμανλής, Γ. Παπαμανώλης, Δ. Παπουτσής, καθώς και οι κυρίες Ουρανία Παπανδρέου και Αικατερίνη Φαρμάκη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα