Σκάνδαλο Πάτση: Όταν επιτέθηκε στον Πολάκη για να θολώσει τα νερά

Σκάνδαλο Πάτση: Όταν επιτέθηκε στον Πολάκη για να θολώσει τα νερά
ΙΝΤΙΜΕ

Ο βουλευτής της ΝΔ, Ανδρέας Πάτσης πριν τη διαγραφή του κατήγγειλε τον Παύλο Πολάκη ότι τον συκοφαντεί για τις εισπρακτικές. Τελικά δεν έπεισε ούτε το ίδιο του το κόμμα.

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να απεκδυθεί τον ευθυνών του και να αποφύγει τη διαγραφή του (που τελικά έγινε), είχε επιδοθεί ο πρώην πλεον βουλευτής τςη ΝΔ, Ανδρέας Πάτσης, μετά τις καταγγελίες για κερδοσκοπία εισπρακτικών εταιρειών του με κόκκινα δάνεια.

Με ανακοίνωσή του επιχείρησε να βάλει στο στόχαστρο τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη, με στόχο να αναγκάσει την κυβέρνηση να τον στηρίξει.

Ειδικότερα με ανακοίνωση του ο κ. Πάτσης υποστήριξε ότι ο “κ. Πολάκης έχει επιδοθεί σε ένα κρεσέντο ύβρεων και συκοφαντιών εις βάρος του” και προαναγγέλλει μάλιστα προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά του πρώην υπουργού και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο κ. Πάτσης ισχυρίζεται άλλωστε ότι δεν αγοράζει κόκκινα δάνεια στο 1/25 της αξίας τους για να κερδοσκοπήσει. Αλλά υποστηρίζει ότι η εταιρεία ΠΛΑΤΩΝ ΑΕ ήταν στην πραγματικότητα ένας ενδιάμεσος μηχανισμός μεταξύ οφειλετών και τράπεζας, καθώς και ότι η εταιρεία ήταν τα τελευταία χρόνια ανενεργή.

Φαίνεται όμως ότι δεν έπεισε ούτε το ίδιο του το κόμμα, το οποίο τον διέγραψε.

https://www.news247.gr/download/2177//519000/patsis-polakis.pdf

Ο Παύλος Πολάκης, με μια “πύρινη” ανάρτηση στο Facebook, είχε καλέσει τον Πάτση να παραιτηθεί αποκαλώντας τον “απατεώνα”.

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ για το “πλιάτσικο των αρίστων”

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής Γρεβενών της ΝΔ είχε κληθεί για εξηγήσεις από τον ΓΓ της γαλάζιας ΚΟ, Γιάννη Μπούγα, μετά τις καταγγελίες πως είναι ο μοναδικός ιδιοκτήτης ξένων εταιρειών ειδικού σκοπού, οι οποίες αγόρασαν κόκκινα δάνεια 63 εκ. για μόλις 4,3 εκ. ευρώ, με σκοπό να προχωρήσει σε πλειστηριασμούς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εν τω μεταξύ θέτει ζήτημα και για την προέλευση των 4,3 εκ ευρώ με τα οποία αγόρασε τα κόκκινα δάνεια η εταιρεία Πάτση, ενώ βάζει στο κάδρο πλέον και τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό. 

“Ο κ. Πάτσης όχι μόνο πλουτίζει από κόκκινα δάνεια που αγόρασε στο 1/15 της αξίας τους έναντι 4,3 εκατ. ευρώ, που δεν μπορεί να δικαιολογήσει από το πόθεν έσχες του, αλλά εμφανίζεται να έχει εισπράξει με απευθείας αναθέσεις σε δύο χρόνια από τον κ. Πιερρακάκη, μέσω ΕΛΤΑ, πάνω από 1 εκατ. ευρώ για νομικές συμβουλές.

Το πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα από τους «άριστους» του κ. Μητσοτάκη δεν έχει προηγούμενο. Η αποπομπή των κ. Πιερακάκη και Πάτση είναι το ελάχιστο που πρέπει να γίνει. Μετά, περιμένουμε να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης γιατί καλύπτει τόσες μέρες το πλιάτσικο των εκλεκτών του”, ανέφερε σε δήλωση του ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα