Σκοπιανό: Οι ΑΝΕΛ επιμένουν στη μη χρήση του ονόματος Μακεδονία

Σκοπιανό: Οι ΑΝΕΛ επιμένουν στη μη χρήση του ονόματος Μακεδονία
To έμβλημα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Eurokinissi

Το Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος επιβεβαίωσε ομόφωνα την πάγια θέση του, με τον Πάνο Καμμένο να διαμηνύει πως δε δέχεται ούτε Νέα Μακεδονία, ούτε Άνω Μακεδονία, αλλά μόνο σλάβικους όρους

Την πάγια θέση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, σχετικά με το Σκοπιανό ζήτημα,  όπως αυτή διατυπώθηκε στο 1ο και 3ο Συνέδριο του Κινήματος, περί μη χρήσης του ονόματος Μακεδονία και των παραγώγων του, επιβεβαίωσε ομόφωνα το Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος, όπως ανακοινώθηκε μετά τη συνεδρίαση.

Νωρίτερα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος είχε δηλώσει ότι δε δέχεται ούτε Νέα Μακεδονία, ούτε Άνω Μακεδονία, αλλά μόνο σλάβικους όρους όπως Βαρντάρσκα, επικαλούμενος μάλιστα τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Εξέφρασε πάντως την απόλυτη εμπιστοσύνη του στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και προανήγγειλε ότι εάν οι ΑΝΕΛ διαφωνήσουν με την πρόταση για ονομασία θα ζητήσει τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών.

Εν τω μεταξύ ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης προανήγγειλε ότι βουλευτές και στελέχη των ΑΝΕΛ θα δώσουν το παρών σε συλλαλητήρια στη Θεσσσαλονίκη για το Σκοπιανό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα