Σκουρλέτης – Αχτσιόγλου για Εθνική Ασφαλιστική: “Προτεραιότητα η προστασία των θέσεων εργασίας και των εργασιακών σχέσεων”

Σκουρλέτης – Αχτσιόγλου για Εθνική Ασφαλιστική: “Προτεραιότητα η προστασία των θέσεων εργασίας και των εργασιακών σχέσεων”
Εθνική Ασφαλιστική Eurokinissi

Με τους εργαζόμενους της Εθνικής Ασφαλιστικής συναντήθηκαν ο Πάνος Σκουρλέτης και η Έφη Αχτσιόγλου σε συνέχεια σχετικών πρωτοβουλιών. Πρόσφατα στην εταιρεία υπήρξε αλλαγή διοίκησης.

Σε εργαζόμενους στην έδρα της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Αθήνα, μίλησαν την Τρίτη (14/03) ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και υποψήφιος βουλευτής στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, Πάνος Σκουρλέτης και η Τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο., υποψήφια βουλεύτρια στον Δυτικό Τομέα Αθηνών, Έφη Αχτσιόγλου. Προηγήθηκε ενημερωτική συνάντησή τους με μέλη της διοίκησης του Συλλόγου Υπαλλήλων, σε συνέχεια συναντήσεων, επισκέψεων, αλλά και παρεμβάσεων που έχουν πραγματοποιήσει συστηματικά οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, για τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους.

Μιλώντας στη συνέχεια σε εργαζόμενους, στο ισόγειο του κτιρίου, οι δυο βουλευτές στάθηκαν στο ζήτημα της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, επισημαίνοντας ότι έχει πραγματικά μεγάλη σημασία η υπογραφή της, αλλά και η πλήρης κάλυψη των περισσότερων από 200 ενοικιαζόμενων εργαζόμενων, που απασχολούνται στην εταιρεία μέσω εργολαβικών εταιρειών. Ειδικά για το συγκεκριμένο ζήτημα σημείωσαν ότι οι εργαζόμενοι αυτής της κατηγορίας πρέπει να βγουν από το καθεστώς της ενοικίασης και να τους προσλάβει απευθείας η ίδια η Εθνική Ασφαλιστική, χωρίς να χάσουν κανένα δικαίωμά τους. 

Πρόσθεσαν ότι βασικά κριτήρια των παρεμβάσεων και των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η προστασία των θέσεων εργασίας και των εργασιακών σχέσεων, σε συνδυασμό με τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος.

Αναφορά έγινε επίσης και στην ανάγκη υπεράσπισης συνολικά των εργασιακών σχέσεων, που έχουν πληγεί κατά προτεραιότητα από την κυβέρνηση τη ΝΔ, ήδη από την αρχή της ανάληψης από αυτήν της κυβερνητικής εντολής, με την κατάργηση σημαντικών φιλεργατικών νόμων που ψηφίστηκαν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Οι δυο βουλευτές δεσμεύτηκαν ότι θα προωθήσουν άμεσα στη Βουλή τα τρέχοντα  θέματα που έχει αναδείξει ο Σύλλογος μέσα από τη δράση και τις διεκδικήσεις του.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα