Σκουρλέτης: Καταγγέλλει για τη ΔΕΗ, αλλά θα πειθαρχήσει στην απόφαση του κόμματος

Σκουρλέτης: Καταγγέλλει για τη ΔΕΗ, αλλά θα πειθαρχήσει στην απόφαση του κόμματος

ΓιΓια ρεσάλτο των θεσμών στη δημόσια περιουσία, έκανε λόγο ο υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος χθες είχε επικοινωνία με Τσίπρα. Διευκρίνισε όμως ότι τον καλύπτουν οι δηλώσεις Τζανακόπουλου για το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ

Νέα επίθεση κατά των θεσμών για τη ΔΕΗ εξαπέλυσε ο υπουργός Εσωτερικών και πρώην υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης.

Διευκρίνισε όμως ότι θα πειθαρχήσει στην απόφαση κυβέρνησης και κόμματος, καθώς και ότι τον καλύπτουν οι κυβερνητικές διαβεβαιώσεις δια στόματος Δημήτρη Τζανακόπουλου για το δημόσιο χαρακτήρα της επιχείρησης, διασκεδάζοντας έτσι τις εντυπώσεις που είχε δημιουργήσει η προηγούμενη παρέμβαση του και χαμηλώνοντας τους τόνους.

Ο κ.Σκουρλέτης αποκάλεσε το διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση μέρους των παραγωγικών μονάδων της ΔΕΗ στημένο. “´Οταν σε αναγκάζουν να πουλάς σώνει και καλά μέχρι το τέλος Ιουλίου του 2018 είναι σα σα να παίζεις χαρτιά και να σου έχουν πει εξαρχής ότι το πρωί θα έχεις χάσει τα μισά σου λεφτά”, ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι.

ADVERTISING

Κατήγγειλε μάλιστα πως ορισμένοι από τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών θέλουν να κάνουν ρεσάλτο στη δημόσια περιουσία και μίλησε για “βαποράκια συμφερόντων”.

Χαρακτήρισε ιδεοληψία και δογματισμό την πώληση της ΔΕΗ “όσο – όσο” και τόνισε πως αυτό ακριβώς το ενδεχόμενο είναι που φοβάται. “Τα υδροηλεκτρικά έχουν βγει έξω, αλλά με αυτά που έχουμε δει δεν αμφιβάλλω ότι μπορεί να ξαναμπούν... Στην πρώτη αξιολόγηση δεν είχε τεθεί θέμα το είπαν και οι ίδιοι θεσμοί”, ανέφερε.

“Να πωλήσουμε το 40% για 300 εκ ευρώ; Είναι επιχειρήματα του αέρα αυτά. Ναι μπορεί και να πουλήσεις, δεν είμαι δογματικός, αλλά μέσα από δικό μας σχεδιασμό όχι επιβαλλόμενο”, είπε μάλιστα χαρακτηριστικά.

Ο κ.Σκουρλέτης είπε ότι ο Γιώργος Σταθάκης είναι εξαίρετος στα καθήκοντα του, ωστόσο ο ίδιος δήλωσε παρών στις εξελίξεις στα ενεργειακά, καθώς όπως είπε: “Κάθε προηγούμενη ταυτότητα παραμένει, δεν απαλείφεται”.

Δήλωσε όμως στο σημείο αυτό ότι τον καλύπτουν οι κυβερνητικές διαβεβαιώσεις και τόνισε ότι την Τρίτη είχε κατ ιδίαν επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

“Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Τζανακόπουλος είπε χθες ότι αγωνιζόμαστε για ισχυρή δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού με καλύπτει αυτό εμένα, το τι θα γίνει θα το δούμε”, ανέφερε ειδικότερα.

Πρόσθεσε δε ότι σέβεται τις συλλογικές αποφάσεις του κόμματος, γιατί έτσι έχει γαλουχηθεί. “Το θέμα για εμένα δεν είναι ατομικό, αυτή την στιγμή λαμβάνονται κρίσιμες αποφάσεις, να λειάνω την απόφαση προσπαθώ, σε κάθε περίπτωση πάντως προηγείται η τελική συλλογική στάση”, δήλωσε.

Σημειωτέον εξάλλου, ότι όποια συμφωνία θα περάσει από την κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία την πλειοψηφία έχουν οι “προεδρικοί” και όπου θα τεθεί προφανώς το δίλημμα ψήφισης ή απρόβλεπτων εξελίξεων.

“Έχουμε ανεπιστρεπτί αφήσει πίσω μας της δεκαετία του 70’ και του 80’ δεν πιστεύω ότι μπορεί σήμερα να σταθεί μονοπωλιακά η ΔΕΗ. Δεν είμαι κατά του κρατικού μονοπωλίου, αλλά λέμε ‘’όχι’’ σε μια βίαιη έφοδο στην περιουσία της ΔΕΗ που είναι δημόσια. Να αφήσουμε κάθε πράγμα να εξελίχθη με φυσιολογικό τρόπο - κάθε χώρα έχει τις ιδιαιτερότητές της”, πρόσθεσε.

Έκανε λόγο για την πιο πετυχημένη μερική ιδιωτικοποίηση από αυτή την κυβέρνηση επί των δικών του ημέρων, λέγοντας: “Η προηγούμενη κυβέρνηση έλεγε ότι το 66% έπρεπε να περάσει σε ιδιώτες, αλλά αυτό δεν ήταν άνοιγμα, το δίκτυο λέγαμε ότι έπρεπε να βρίσκεται υπό δημόσιο έλεγχο, πείσαμε τους θεσμούς και οι Κινέζοι (State Grid) αγόρασαν το 24% του ΑΔΜΗΕ αντί 376 εκ ευρώ” ανέφερε.

Χαρακτήρισε αποτυχία ένα τέταρτο μνημόνιο και εξέφρασε την άποψη πως ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα ήθελε τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό, διότι προέρχονται από τον ίδιο πολιτικό χώρο. “Απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν συνωμοτήσει οι πάντες, εγχώριες και ξένες δυνάμεις - και τα ΜΜΕ. Ενοχλεί που υπάρχει κυβέρνηση της Αριστεράς σε μια μικρή χώρα”, υποστήριξε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ΔΕΗ
SHARE:

24Media Network