Σκυλακάκης: Πέντε παρεμβάσεις στο σκέλος των δαπανών

Σκυλακάκης: Πέντε παρεμβάσεις στο σκέλος των δαπανών
O υφυπουργός αρμόδιος για την δημοσιονομική διαχείριση, Θόδωρος Σκυλακάκης Eurokinissi

Σχέδιο της νέας κυβέρνησης είναι να υπάρξουν άμεσα παρεμβάσεις στο σκέλος των δαπανών. Τι προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός, αρμόδιος για τη δημοσιονομική διαχείριση.

Πέντε παρεμβάσεις στον τομέα των δαπανών για να εφαρμοστούν οι φοροαπαλλαγές προανήγγειλε ο υφυπουργός αρμόδιος για την δημοσιονομική διαχείριση, Θόδωρος Σκυλακάκης.

Εκτός από την κατάργηση των πλασματικών οροφών δαπανών που οδήγησε για το 2018 σε υπεκτέλεση του προϋπολογισμού κατά 1 δισ. ευρώ την στιγμή που πέτυχε το χαμηλότερο ύψος επενδύσεων της τελευταίας 20ετίας.

Σχέδιο της νέας Κυβέρνησης, όπως είπε, είναι να υπάρξουν άμεσα παρεμβάσεις στο σκέλος των δαπανών που θα αφορούν:

Την επισκόπηση δαπανών που θα ξεκινήσει άμεσα στο σύνολο των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης και εφαρμογή του προϋπολογισμού επιδόσεων.

Την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ΔΕΚΟ

Την ηλεκτρονική διαχείριση του κράτους με στόχο την μείωση της γραφειοκρατίας και των καθυστερήσεων

Το στοχευόμενες προσλήψεις με προσανατολισμό την κάλυψη των κενών σε υγεία και παιδεία

Την κατάργηση αναποτελεσματικών δομών με αρχή την μείωση του αριθμού των γενικών ειδικών γραμματειών

« Το κράτος θα πρέπει να ξέρει τι ξοδεύει και για ποιο λόγο το ξοδεύει αλλά και τι περιουσία έχει και ποιες υποχρεώσεις αναλαμβάνει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκυλακάκης ο οποίος τόνισε ότι αυτό αποτελεί μια ευθύνη της νέας Κυβέρνησης στο Έλληνα φορολογούμενο που κράτησε όρθιο το κράτος στα χρόνια της κρίσης.

Ο υφυπουργός οικονομιών τόνισε ότι η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων είναι κλειδί για πορεία υλοποίησης των αλλαγών που έχει ήδη δρομολογήσει η Κυβέρνηση. Η ύπαρξη δημοσιονομικού φόρου θα επιστέψει την μείωση των φόρων που με την σειρά της θα επιτρέψει νέες επενδύσεις και αυτή με την σειρά της την αύξηση των ρυθμών ανάπτυξης που θα τροφοδοτήσει νέων κύκλο επενδύσεων.

Οφείλουμε να μετρούμε σωστά για να μπορούμε να βοηθήσουμε τον κάθε Έλληνα φορολογούμενο. Γιατί ο άνθρωπος είναι το κέντρο της κάθε πολιτικής κατέληξε ο κ. Σκυλακάκης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα