Σόιμπλε: Η ελληνική κυβέρνηση έβαλε μονομερώς τέλος στις διαπραγματεύσεις

Σόιμπλε: Η ελληνική κυβέρνηση έβαλε μονομερώς τέλος στις διαπραγματεύσεις

τι δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σχετικά με την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να θέσει σε δημοψήφισμα τηςν πρόταση των θεσμών για συμφωνία με την Ελλάδα

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξέφρασε σήμερα την εκτίμηση ότι η ελληνική κυβέρνηση «έβαλε τέλος μονομερώς στις διαπραγματεύσεις» με τους πιστωτές της καθώς ανακοίνωσε ότι θα διεξαγάγει ένα δημοψήφισμα σχετικά με το πρόγραμμα χρηματοδότησης της χώρας.

«Προς το παρόν, δεν υπάρχει πλέον βάση προκειμένου να υπάρξουν διαπραγματεύσεις (…) κανένας από τους συνάδελφούς με τους οποίους μίλησα δεν έχει την παραμικρή ιδέα για το τι μπορούμε να κάνουμε τώρα» προσέθεσε ο ίδιος προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

ADVERTISING

Εν των μεταξύ, κυβερνητική πηγή σημείωνε σχετικά στο περιθώριο της συζήτησης στη Βουλή για το δημοψήφισμα: «Δεν μπορεί η πλευρά των εταίρων να λέει ότι η ελληνική κυβέρνηση διέκοψε μονομερώς τις διαπραγματεύσεις».

Επιπλέον, επισήμαινε ότι «η πλευρά των Θεσμών ήταν εκείνη που στο δεύτερο έκτακτο Eurogroup έθεσε υπό μορφή τελεσιγράφου στην ελληνική κυβέρνηση ότι θα πρέπει να αποδεχτεί την πρόταση των Θεσμών μέχρι το Σάββατο».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δημοψήφισμα
SHARE:

24Media Network